14 вересня, 11:12

У Вінниці суд розглядає апеляцію активіста «ВОЛІ», засудженого за розірваний портрет Порошенка

Сьогодні Апеляційний суд Вінницької області продовжує розглядати провадження у справі активіста партії «ВОЛЯ» Юрія Павленка, більш відомого, як Хорт. 
Нагадаємо, 1 квітня 2016 р. Вінницький міський суд засудив активіста Юрія Павленка (Хорта) до 4 років 6 місяців позбавлення волі (ч.4 Ст. 296 Кримінального кодексу України). У грудні 2014 р. у  Вінниці відбулись масові акції протесту, де  учасники мітингу серед іншого закликали голову Вінницької ОДА піти у відставку. 8 грудня правоохоронці затримали Юрія Павленка, який публічно розірвав портрет президента Петра Порошенка під час масових заворушень у приміщенні  Вінницької ОДА. Півтора роки Павленка утримували в СІЗО, відмовляючись відпустити його на поруки народних депутатів. 9 лютого 2016 р. Європейський суд з прав людини взяв до розгляду справу Юрія Павленка. 

Адвокат Хорта, член ради партії «ВОЛЯ» Олексій Бонюк неодноразово заявляв, що захист домагатиметься скасування незаконного та необґрунтованого вироку суду. 

Також нагадаємо, що на попередньому засіданні, яке відбулося 31 серпня, судді задовольнили клопотання захисту про вивчення доказів. Відповідно до цього, остаточне рішення Хорту винесуть після допиту 16-ти свідків і перегляду відеозаписів. Сьогодні на допит у суд з’явилося лише дев’ять свідків із 16, допит яких ініціювала минулого разу сторона захисту Юрія Павленка.

Прес-служба партії «ВОЛЯ»
Поділитися новиною:
Поділитися