14 вересня, 18:40

10 свідків підтвердили невинуватість Юрія Павленка (Хорта), - адвокат

Сьогодні (14.09) Апеляційний суд Вінницької області продовжив розглядати провадження у справі активіста партії «ВОЛЯ» Юрія Павленка, більш відомого, як Хорт. Було опитано 10 з 16-ти свідків захисту, які майже одноголосно висловилися про невинуватість активіста «ВОЛІ». 

Нагадаємо, 1 квітня 2016 р. Вінницький міський суд засудив Хорта до 4 років і 6 місяців позбавлення волі (ч.4 Ст. 296 Кримінального кодексу України — «Хуліганство») за участь у масових акціях протесту у Вінниці в грудні 2014 р., учасники яких серед іншого закликали голову Вінницької ОДА піти у відставку. 8 грудня правоохоронці затримали Юрія Павленка, який від час акцій публічно розірвав портрет президента Петра Порошенка. Півтора роки Павленка утримували в СІЗО, відмовляючись відпустити його на поруки народних депутатів. 

Під час попереднього засідання, яке відбулося 31 серпня, судді задовольнили клопотання захисту про вивчення доказів. Відповідно до цього, остаточне рішення Хорту винесуть після допиту 16-ти свідків і перегляду відеозаписів. 

За словами адвоката Юрія Павленка, члена ради партії «ВОЛЯ» Олексія Бонюка, сьогоднішнє засідання суду було присвячене допиту свідків з боку захисту. «Під час засідання було допитано десятеро свідків, інші шестеро не з’явилися, — заявив він. — В показах немає суперечностей — всі вони спростовують попередню версію слідства, що організатором масових заворушень був Юра, адже він там з’явився вже пізніше. Навпаки, йдеться про те, що з боку силовиків і самої будівлі облради в натовп летіли сторонні предмети, що і спровокувало сутички». Зауважимо, що свідки також вказали, що основна «провина» Юрія Павленка полягає виключно у публічному знищенні портрета президента Петра Порошенка.

Наступне засідання Апеляційного суду відбудеться 17 жовтня — на ньому буде опитано ще шістьох свідків та проаналізовано відео з місця подій.

Прес-служба партії «ВОЛЯ»

Поділитися новиною:
Поділитися