15 вересня, 15:27

Будинок активіста «ВОЛІ» в Світловодську, що бореться зі свавіллям «Кіровоградобленерго», обстріляли, — депутат

Народний депутат Юрій Дерев’янко («ВОЛЯ») направив депутатські звернення до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та Генерального прокурора Юрія Луценка з вимогою негайно знайти винних та покарати злочинців, котрі нещодавно обстріляли будинок координатора «ВОЛІ» в Кіровоградській області Олега Рудницького.

"Олег Рудницький відомий в області тим, що вже протягом багатьох років бореться зі свавіллям ПАТ «Кіровоградобленерго», зокрема — з порушенням цим підприємством ліцензійних умов та використанням монопольного становища для обкрадання людей, — заявив Юрій Дерев’янко. — Нещодавно я направив ініційоване ним депутатське звернення до Національної комісії з регулювання енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) з проханням провести перевірку «Кіровоградобленерго», однак звідти нічого, крім чергової відписки, не надійшло".

Сам Олег Рудницький каже, що одразу ж після звернення нардепа та отримання «відписки» йому відключили світло в будинку. «Я звернувся до людей в обленерго, однак там отримав лише погрози та побажання не писати і не публікувати статті, — розповів він. — Тому одразу ж написав заяву про злочин до СБУ, прокуратури і поліції».

За словами активіста «ВОЛІ», незабаром світло включили, однак будинок у Світловодську, в якому він мешкає з дружиною і донькою, було обстріляно невідомими. «Сліди від куль ми помітили 10 вересня, і я одразу ж написав заяву до поліції, — повідомив він. — Вважаю це актом залякування з боку «Кіровоградобленерго» за мою громадську діяльність».

Прес-служба політичної партії «ВОЛЯ»

Поділитися новиною:
Поділитися