20 вересня, 11:41

Партія «ВОЛЯ» виступає за прийняття законопроектів, що стосуються об’єднання територіальних громад

Представники політичної партії «ВОЛЯ» вважають, що законопроекти №№4772 та 4773 розблокують процес об’єднання територіальних громад (ОТГ), який останнім часом гальмується представниками місцевої державної влади. Про це заявив експерт «ВОЛІ» з питань ОТГ Антон Соболівський.

«Ми позитивно оцінюємо ці два законопроекти, оскільки вони, фактично, деблокують процес децентралізаії, який окремі представники державної влади на місцях саботують, — заявив він. — Прийняття цих документів суттєво допоможе місцевим громадам».

За словами представника «ВОЛІ», один із законопроектів визначає процедуру приєднання до вже існуючих ОТГ, проведення довиборів у громадах, які приєдналися, а також порядок визнання ОТГ спроможними, у випадку якщо вони не відповідають перспективному плану. «Другий же законопроект дозволяє об’єднаним територіальним громадам, що об’єдналися не у відповідності до перспективного плану, мати всі бюджетні повноваження, що мають ОТГ, котрі відповідають перспективному плану», — додав він.

Нагадаємо, народний депутат від партії «ВОЛЯ» Юрій Дерев’янко на початку поточної сесії назвав ряд законопроектів, які повинна прийняти Верховна рада для розблокування роботи ОТГ. Серед них були і законопроекти №№4772 та 4773. «Партія “ВОЛЯ” давно і послідовно відстоює реформу і процеси об’єднання територіальних громад і включення в порядок денний тих законопроектів, які дають можливість вдосконалити цей процес, вирішити ту низку проблем і перешкод, які до цього часу мають ОТГ, та які треба усунути обов’язково», — сказав Дерев’янко.
Поділитися новиною:
Поділитися