28 вересня, 14:22

Юрій Гамар підписав Меморандум про створення Меморіального парку на території колишнього єврейського кладовища в Самборі

Міський голова Самбора Юрій Гамар 25 вересня зустрівся з представниками єврейської громади та української діаспори в Канаді. 

У сесійній залі йшлося про вшанування всіх похованих на місцевому єврейському кладовищі, незалежно від віросповідання, та впорядкування місця трагічної загибелі предків. 

Наболілі питання було обговорено з Марком Фрайманом – адвокатом, президентом Канадського єврейського конгресу у 2009-2011роках, Анатолієм Шенгайтом – керівником Київської міської єврейської громади, головою ради директорів ініціативи «Українсько-єврейська зустріч», Костянтином Джеймсом Тимертеєм та іншими закордонними достойниками.

Обов’язок живих – не забувати про звірства та численні жертви нацизму, бо фашисти були спільним ворогом як для євреїв, так й українців. Це й має єднати народи у пам’яті про загиблих.

«Потрібно зрушити з місця вирішення цього питання. Усі майбутні дії будуть обговорені та погоджені з громадою Самбора і релігійними громадами», – зазначив Юрій Гамар.

В знак порозуміння було складено тристоронній Протокол до Меморандуму про реалізацію Проекту Меморіального парку на території колишнього єврейського кладовища в м. Самборі, підписаного 8 вересня 2016 року між Юрієм Гамаром, Марком Фрайманом та Костянтином Джеймсом Тимертеєм.

Обидві сторони налаштовані на конструктивний діалог і належне вшанування захоронених на євреському кладовищі євреїв, українців, поляків, ромів та представників інших народів.


Прес-служба партії "ВОЛЯ"

Поділитися новиною:
Поділитися