29 вересня, 11:07

Винні за збитий малайзійського Boeing повинні відповісти у міжнародному суді – Дерев’янко

Рано чи пізно винні за авіакатастрофу малайзійського Boeing на сході України понесуть відповідальність, адже ця справа повинна розслідуватись міжнародним трибуналом.

Про це заявив народний депутат від партії «ВОЛЯ» Юрій Дерев’янко в ефірі телеканалу «112 Україна».
 Депутат зазначив, що у інформаційний та пропагандистський вік дуже важливі факти. 

«Міжнародна слідча група, яка веде це слідство, дала перші факти, які дуже важко буде перекривати якимись інформаційними пропагандистськими речами, якимись інформаційними кампаніями», - переконаний нардеп.
«Це дуже важливо для України, тому, що істина є найважливішою і для родичів загиблих, і для українців, і для всього світу», - підкреслив Дерев’янко.

Він вважає очевидним і зрозумілим те, що літак було збито не зі звичайної зброї .

«Те, що власником цієї зброї є Росія, країна-агресор, це всі розуміють. Така зброя не може покидати військові частини без певних дозволів чи команд. І ці дозволи даються на найвищому рівні. Тепер важливий другий етап, коли все те, що начебто зрозуміло логічно, має бути підтверджено юридично, розслідувано з доказами», - вважає парламентар.

Він підкреслив, що після слідчих дій повинна відбутись судова процедура.
«Невипадково сьогодні ця процедура блокується. Тому, що ми маємо Гаагський трибунал з одного боку, з іншого боку - була пропозиція створити інший міжнародний трибунал спеціально під це розслідування. Те, що Росія не хоче його створювати, говорить  про те, що вони точно знають відповіді на всі запитання», - додав народний депутат.

Разом з тим, він переконаний, що винні не уникнуть відповідальності за страшну катастрофу.
«Міжнародна слідча група має велику кількість інформації, а влада, в тому числі у нинішніх керівників Росії, не вічна», - прогнозує нардеп.

Дерев’янко переконаний, що Україна повинна продовжувати тиск на країну-агресора і продовжувати санкції. «І це надзвичайно важливий аргумент. Продовження санкцій для Росії є шансом для України завершити цю війну. Тому, це треба обов’язково дипломатам використовувати», - підсумував парламентар.

Нагадаємо, 28 вересня міжнародна слідча група з розслідування катастрофи малайзійського Boeing, збитого над Донбасом, оприлюднила перші висновки розслідування. Слідство переконане, що пасажирський літак "Малайзійських авіаліній" 17 липня 2014 року над сходом України збили з Первомайська, підконтрольного проросійським бойовикам, із установки "Бук", привезеної з Росії.

Прес-служба партії "ВОЛЯ"

Поділитися новиною:
Поділитися