3 жовтня, 15:50

В парламенті спробують нівелювати всі антикорупційні досягнення — Дерев'янко

На поточному пленарному тижні у Верховній Раді може відбутись спроба нівелювати всі досягнення в антикорупційному законодавстві шляхом внесення змін до закону про електронне декларування.


Про це заявив народний депутат від партії "ВОЛЯ" Юрій Дерев'янко в ефірі телеканалу "Newsone" 2 жовтня.

"100% буде намагання нівелювати всі досягнення в антикорупційному законодавстві стосовно електронного декларування", — сказав нардеп.

Він  нагадав, що спочатку була ініціатива голови комітету з питань податкової політики Ніни Южаніної , яка пропонувала впровадити так звану нульову декларацію, щоб за 5% всі корупціонери могли відкупитися. "Ми, звичайно не підтримали цю ініціативу (на профільному комітеті з питань запобігання і протидії корупції — ред.)", — сказав депутат.

"І зараз від фракції Блоку Петра Порошенка є нові ініціативи для того, щоб приховати інформацію про майно, про цінності, про подарунки від широкого кола осіб, від громадських активістів, від журналістів  і фактично цим знівелювати дію закону", — підкреслив Дерев'янко.

Він застеріг депутатів, що наслідком таких дій може бути позбавлення України можливості мати безвізовий режим з Євросоюзом."Тому я закликаю моїх колег не підтримувати такі зміни, а здати декларації протягом наступного місяця", — сказав Дерев'янко.

Коментуючи перспективи ухвалення закону про спецконфіскацію, депутат зазначив, що у цього законопроекти є шанси бути ухваленим, якщо з нього будуть виключені норми, які дозволять конфісковувати майно у звичайних громадян.

"Партія "ВОЛЯ" виступає за те, щоб кошти Януковича повернути в бюджет і для цього потрібно, щоб депутати сконцентрувались на звуженні і періоду часу і кола осіб, і обставин", — пояснив свою позицію нардеп.

Нагадаємо, Е-декларування запрацювало 1 вересня. Протягом 60 днів подати декларації зобов'язані близько 50 тис. високопосадовців.Чиновники мають заповнити документ про майно, доходи, витрати та фінансові зобов'язання за минулий рік.

Поділитися новиною:
Поділитися