4 жовтня, 11:14

Візовий режим з РФ міг би стати ефективним засобом контролю на період війни - "ВОЛЯ"

Впровадження візового режиму з Російською Федерацією могло б стати ефективним засобом контролю за переміщеннями громадян на період війни, яка відбувається в Україні.

Про це заявив народний депутат від партії «ВОЛЯ» Юрій Дерев’янко в ефірі телеканалу “Еспресо».

«Те, що відбувся арешт (журналіста Сущенка в Росії – ред.) і те, що відбувається сьогодні в Росії – це зайвий доказ антидемократичного режиму, тоталітарного режиму, який чіпляється за будь-що для того, щоб демонструвати свою зверхність до прав людей, до будь-чого, що стосується демократії», - зазначив депутат.

Він зазначив, що в стані війни, і якому сьогодні знаходиться Україна, візовий режим з РФ міг би бути непоганим кроком.
«Раніше не було політичної волі, мабуть тоді ще намагались відчути настрої громадян України, як вони до цього ставляться. Насправді велика кількість людей їздять до своїх родичів за кордон», - зауважив також депутат.

Дерев’янко додав, що неформально чоловіків від 18 до 45 років і так сьогодні не дуже пускають з боку українських митників і прикордонників на територію України. «Це не визначено законодавством, але де-факто ми маємо таку практику зараз. Тому на цей період часу цей захід контролю за пересуванням міг би бути ефективним», - підкреслив парламентар.

«З іншого боку – це очевидно створює величезні незручності нашим громадянам, і це також треба враховувати. Але ми маємо війн», - підсумував депутат.

Нагадаємо, Голова Верховної Ради України Андрій Парубій в понеділок запропонував обговорити можливість введення візового режиму з Росією і розширення санкцій щодо РФ.

Напередодні стало відомо, що 30 вересня українського журналіста Романа Сущенка посадили до СІЗО Лефортово та звинувачують у нібито “шпигунстві”.

Поділитися новиною:
Поділитися