5 жовтня, 13:54

«ВОЛЯ» розробила план дій для виходу України з кризи

Політична партія «ВОЛЯ» пропонує план реальних дій, які дозволять вивести Україну з соціальної та економічної кризи.

Про це заявив народний депутат від партії «ВОЛЯ» Юрій Дерев’янко під час виступу з трибуни парламенту 5 жовтня.

«Президент крок за кроком продовжує узурпувати владу. Уряд рішення за рішенням робить все для того, щоб люди ставали біднішими, оббираючи їх постійно», - заявив депутат.
Він підкреслив, що Верховна Рада має взяти на себе відповідальність у парламентсько-президентській республіці за те, що відбувається в країні.

«Першочергово ми маємо прийняти важливі закони, які дозволять країні починати виходити з економічної та соціальної кризи», - заявив Дерев’янко.

За його словами, партія «ВОЛЯ пропонує наступний план дій виходу з кризи:

1. У економічній сфері необхідно створити єдиний економічний індустріальний парк, де мають працювати наступні правила: 20% - ЄСВ, 10% — податок з доходів фізичних осіб, 15 — ПДВ, і 15% — податок на розподілений прибуток, коли виплачуються дивіденди. Цей підхід має бути закладений в основі бюджету на наступний рік.

2. Уряд повинен розробити та втілити план інфраструктурного розвитку України, який має містити план розвитку розгалужених шляхів, магістральних проводів, ЛЕП, мостів, аеропортів. Країну це виведе з країн третього світі, і дасть робочі місця українцям.

3. Обов’язково і дуже важливо прийняти пакет законів по децентралізації, які розблокують цю реформу, передавши повноваження та гроші на місця. Сьогодні ЦВК заблокувала перші вибори у близько 200 громадах, де проживають близько 2 мільйонів людей. І партія «ВОЛЯ» подала в суд на таке рішення. 

4. Знизити тарифи на житлово-комунальні послуги. «Сьогодні з 1000 гривень, які українці платять за український газ близько 580 гривень – це корупційна рента, яка потрапляє в кишені олігархів, і в тому числі уряду і Президента. За підрахунками експертів «ВОЛЯ», реальна ціна на газ українського видобутку для населення має складати не більше 2900 грн. Якщо ціна уже єдина – це максимум 5100 грн. за тисячу кубометрів», - зазначив нардеп.

5. Тимчасова заборона приватизації і ухвалення відповідного закону щодо мораторію до кінця наступного року, який розробила і подала партія «ВОЛЯ». «Уряд планує отримати 17 млрд грн від приватизації стратегічних об’єктів України. Цих коштів не вистачає навіть, щоб за 1 рік обслужити наш зовнішній борг», - сказав Дерев’янко.

6. Продовження мораторію на приватизацію сільськогосподарських земель. «Політика уряду має бути спрямована на збереження чорноземів і родючості ґрунтів і має бути пріоритетом державної політики. Ми маємо підтримати наших фермерів, а не віддати нашу землю олігархам», - підкреслив парламентар.

«Партія «ВОЛЯ» закликає парламент почати діяти, припинити кроки, пов’язані з узурпацією влади Президентом, а також дії уряду, які спрямовані виключно на зубожіння українського народу», - підсумував Дерев’янко.

Поділитися новиною:
Поділитися