11 жовтня, 11:16

Дерев’янко закликав припинити руйнувати е-декларування

Жоден із зареєстрованих останнім часом законопроектів, які намагаються внести зміни в систему електронного декларування, не має права бути ухваленим.

Про це заявив народний депутат від партії "ВОЛЯ" Юрій Дерев"янко в ефірі "Радіо Свобода" 10 жовтня.

"Зараз навколо електронного декларування ціла паніка у тих людей, які при владі", — заявив нардеп.

Він зазначив, що було запропоновано декілька законопроектів, якими намагались внести суттєві зміни в закон про е-декларування, зокрема голови фракції БПП Ігоря Гриніва, депутат Народного Фронту Тетяни Донець та  голови комітету ВР з питань податкової та митної політики Ніни Южаніної.

"Зараз ще один законопроект зареєстрований. Нам потрібно поставити крапку в цих спробах руйнувати електронне декларування. Жоден із цих законів не має права бути зараз ухвалений", — вважає Дерев"янко.

"Інакше ми зірвемо імплементацію цього важливого закону, зірвемо наш безвізовий режим", — обурився нардеп. 

Він вважає, що вищезгадані депутати хочуть заховати інформацію та знівелювати всі досягнення, які уже є по діючому закону про е-декларування.

"Наш комітет (із запобігання і протидії корупції — ред.) на своїх останніх засіданнях дуже чітко дав суспільству сигнал: ми категорично проти внесення всіх цих ініціатив", — підкреслив парламентар.

Він зазначив, що виступає категорично проти будь-яких змін, доки система повноцінно не запустилась. "Під такою начебто благою спробою в залі станеться щось таке, що перекреслить цей закон повністю", — прогнозує депутат.

Дерев"янко вважає закон про електронне декларування дуже потужним антикорупційним інструментом.

"Нехай всі здадуть першу декларацію до кінця цього місяця, потім — наступну декларацію до 1 лютого за 2016 рік. А потім — будь-ласка будемо обговорювати законопроект про нульову декларацію та інші новації", — підсумував парламентар.

Нагадаємо, Е-декларування запрацювало 1 вересня. Протягом 60 днів подати декларації зобов'язані близько 50 тисяч високопосадовців. Чиновники мають заповнити документ про майно, доходи, витрати та фінансові зобов'язання за минулий рік.

Прес-служба партії "ВОЛЯ"
Поділитися новиною:
Поділитися