11 жовтня, 11:25

"ВОЛЯ" підтримує продовження мораторію на продаж землі до запровадження цивілізованого ринку

Розпочинати вільний продаж сільськогосподарських земель можна тільки після побудови цивілізованого ринку, тому партія "ВОЛЯ" виступає за продовження мораторію на купівлю та продаж землі.

Про це заявив народний депутат від партії "ВОЛЯ" Юрій Дерев'янко в ефірі телеканалу "Newsone".

"Я голосував за продовження мораторію. Коли ми не маємо ринку, коли влада не захотіла і не створила за 2 роки умови для того, щоб ринок працював, сьогодні не можна говорити про те, що землю негайно розпочинати розпродавати, без створення умов, без створення ринку оренди паїв українських громадян, без створення ринку сільськогосподарських земель комунальної власності", — заявив нардеп.

Він нагадав, що партія "ВОЛЯ" виступає за те, щоб землі поза межами населених пунктів були передані в комунальну власність об"єднаним територіальним громадам.

"Має бути справедлива оплата за кожен пай кожному громадянину України, має бути сильний фермер, а не сильний олігарх чи сильний латифундист. При таких умовах треба було б голосувати "за", — вважає Дерев"янко.

Він зазначив, що партія "ВОЛЯ" виступає за ринок землі, але цей ринок має бути побудований цивілізовано, "а не просто взяти і за безцінь розпродати землю олігархам, латифундистам і у ще гірше становище поставити наших українців".

Нагадаємо, "ВОЛЯ" пропонує проведення земельної реформи по таких паралельних напрямках:

1.   Гарантувати справедливу оплату за сільськогосподарські паї та запуск ринку оренди с/г паїв. Тривалість — 1-3 роки.

2.   Передача земель поза межами населених пунктів громадам та запуск ринку оренди комунальних с/г земель для господарств з високою доданою вартістю. Тривалість 1-3 роки.

3.  Створення ринку малих фермерських господарств та переробних виробництв. Тривалість етапу до 10 років.

4.   Завершальний (після успішного проведення перших трьох). Вільний продаж сільськогосподарських земель громадянам України.

6 жовтня Верховна Рада продовжила мораторій на купівлю-продаж землі сільськогосподарського призначення до 1 січня 2018 року. Разом з тим, введення ринку землі є однією з ключових умов співпраці з Міжнародним валютним фондом.



Прес-служба партії "ВОЛЯ"
Поділитися новиною:
Поділитися