13 жовтня, 11:27

Дерев’янко увійшов до робочої групи, яка з’ясує, хто володіє кодами від системи е-декларування

Народний депутат від партії "ВОЛЯ" Юрій Дерев’янко увійшов до робочої групи Комітету з питань запобігання і протидії корупції, яка з’ясує, хто перешкоджає запровадженню системи електронного декларування та в кого знаходяться коди доступу до цієї системи.

Про це повідомила прес-служба народного депутата.

До робочої групи також увійшли народні депутати Ігор Попов, Сергій Лещенко та Віктор Чумак.

"Ми запрошували всіх членів НАЗК на засідання комітету, а бачимо тільки одного члена НАЗК. Я вважаю, що це неправильно, це в певній мірі є неповагою до членів комітету, і в тому числі неповагою до всіх. Тому, що це питання зараз архіважливе, бо стосується десятків тисяч чиновників, і всі ми бачимо,  що терміни спливають", — заявив Дерев"янко під час засідання комітету.

Він запитав у членів НАЗК, коли будуть приведені у відповідність свої нормативні документи."Поясніть мені, як таке може статися, що ви, йдучи сюди на нараду, за ніч вдосконалюєте це програмне забезпечення, не маючи ключів? Тому, що вам ключі ці не передали", — обурився нардеп.

"В разі, якщо дійсно ці ключі не передали, то чому ви, як члени НАЗК мовчите і не б"єте і усі дзвони про те, що ви не маєте ключів, не можете робити певних дій і змін цього програмного забезпечення?", — додав Дерев"янко.

Він поцікавився у присутніх представників НАЗК і Держспецзв'язку, який розподіл повноважень відбувається між ними.

Депутат запропонував на наступне засідання комітету запросити всіх членів НАЗК та наголосив на необхідності виправити усі недоліки системи е-декларування протягом тижня.

В свою чергу представник НАЗК Руслан Радецький та голова Держспецзв'язку Леонід Євдоченко, присутні на засіданні, не змогли дати зрозумілу і вичерпну відповідь на поставлені питання. 

Нагадаємо, на засіданні антикорупційного комітету у вівторок представники Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації (Держспецзв'язку) та НАЗК не змогли з'ясувати, кому належать коди доступу до системи е-декларування.

Е-декларування запрацювало 1 вересня. Протягом 60 днів подати декларації зобов'язані близько 50 тисяч високопосадовців. Чиновники мають заповнити документ про майно, доходи, витрати та фінансові зобов'язання за минулий рік. Громадські активісти заявляють про численні технічні проблеми під час заповнення форми е-декларації.

Прес-служба партії "ВОЛЯ"
Поділитися новиною:
Поділитися