17 жовтня, 18:06

Суд розпочав розгляд позову людей ВОЛІ проти ЦВК щодо виборів в об’єднаних громадах

Окружний адміністративний суд м. Києва розпочав розгляд справи народного депутата від партії «ВОЛЯ» Юрія Дерев’янка проти Центральної виборчої комісії з вимогою призначити вибори в об’єднаних територіальних громадах, що об'єднались з різних районів.

Про це повідомив помічник Дерев’янка, адвокат Антон Соболівський, який представляє інтереси ОТГ в суді.

«Сьогодні відбулося перше судове засідання за нашим із Юрієм Дерев'янком позовом в інтересах об'єднаних громад до ЦВК. В суді ми представляємо інтереси ОТГ яким ЦВК відмовило у призначенні перших виборів мотивуючи тим, що ради, які об'єдналися з різних районів, повинні спочатку змінити межі районів, а вже потім вибори», - зазначив Соболівський.
Він уточнив, що суд розглядав позов по справі Воютицької сільської ради до ЦВК. 

«Під час судового засідання ЦВК не визнало наш позов та заперечує проти призначення перших виборів, посилаючись на Конституцію України та свою постанову про призначення перших місцевих виборів», - повідомив адвокат.

Соболівський зазначив, що ні Конституція України, ні інший закон не містить положення про необхідність змінювати межі району, як умову призначення перших місцевих виборів. 

«Цікаво, що перші місцеві вибори в 159 ОТГ які відбулися у 2015 році були проведені та призначені без постанови ЦВК і на підставі виключно закону, а вже з лютого 2016 ЦВК «придумала» собі нові додаткові умови та інший ніж у законі порядок призначення перших виборів у ОТГ», - нагадав Соболівський.

Наразі у судовому засіданні оголошена перерва, а наступне відбудеться 1 листопада 2016 року о 14.30. 
Антон Соболівський повідомив, що представники «ВОЛІ» готують аналогічні позови до ЦВК від тих ОТГ, яким 7 жовтня 2016 року ЦВК відмовило у призначенні перших виборів (25 громад).

Нагадаємо, 30 вересня народний депутат від партії "ВОЛЯ" Юрій Дерев’янко разом зі своїм помічником, юристом Антоном Соболівським подали позови  проти Центральної виборчої комісії до Окружного адміністративного суду міста Києва з вимогою призначити вибори у об’єднаних територіальних громадах, які утворились з громад різних районів.


Прес-служба партії "ВОЛЯ"

Поділитися новиною:
Поділитися