18 жовтня, 20:11

"ВОЛЯ" підтримає бюджет-2017 за умови виконання семи важливих пунктів

Політична партія "ВОЛЯ" вважає, що Державний бюджет на 2017 рік в запропонованому вигляді приймати не можна.

Про це заявив народний депутат від партії "ВОЛЯ" Юрій Дерев'янко на брифінгу в парламенті 18 жовтня.

"У четвер Верховна Рада розглядатиме державний бюджет — 2017, за яким ми житимемо весь наступний рік. Прем"єр-міністр Гройсман назвав бюджет-2017  чесним, проте чесним він є лише для Гройсмана і його команди", — зауважив нардеп.

Дерев'янко підкреслив, що партія "ВОЛЯ" підтримаю цей бюджет, якщо до його прийняття Рада прийме низку законопроектів, на основі яких наступний бюджетний рік базуватиметься.За словами нардепа, необхідно виконати наступні пункти:

1. Базувати бюджет на новій податковій системі: 20% ЄСВ, 10% — податок з доходів фізичних осіб,15 — ПДВ, 15% — податок на розподілений прибуток, коли виплачуються дивіденди."Ми бачимо, що  Уряд і провладні фракції у ВР хочуть зберегти стару податкову систему, за якою душиться бізнес, виводиться в тінь вся економіка, з пенсіонерів деруть податки, натомість олігархічним кланам створені всі умови для ухилення від сплати справедливих податків", — вважає народний депутат.

 2.  До прийняття держбюджету-2017 необхідно розблокувати подальшу реалізацію  реформи децентралізації. Для цього треба ухвалити наступні законопроекти:

- щодо добровільного приєднання територіальних громад — 4772 та 4773 та 4676,

— щодо земель поза межами населених пунктів, які передаються в комунальну власність ОТГ №4355.

- законопроект 4386 щодо зарахування адміністративних зборів до місцевих бюджетів об"єднаних територіальних громад та законопроект №4208, який передбачає можливість фінансування сільських і селищних рад, які не мають достатньої кількості надходжень з районних бюджетів.

- законопроекти №3038, згідно з яким 5% ренти від газу та нафти розподіляється між місцевими бюджетами: 1,5% — обласний, 1,5 — ОТГ, 2 — сільський. 

Депутат повідомив, що партія "ВОЛЯ" в інтересах новоутворених ОТГ  звернулась до суду проти Центральної виборчої комісії з вимогою призначити вибори у об"єднаних територіальних громадах, які утворились з громад різних районів. 

"Партія "ВОЛЯ" вимагає, щоб пропорційно освітні і медичні субвенції, додаткові дотації спрямовуватись також і на ОТГ, адже об"єднані територіальні громади не передбачені в проекті держбюджету 2017 як об"єкти фінансування", — зауважив нардеп.третє.

Потрібно  відмінити скасування спецрежиму ПДВ для аграріїв. Це матиме негативні наслідки та призведе до скорочення виробництва.

3. Потрібно  відмінити скасування спецрежиму ПДВ для аграріїв. Це матиме негативні наслідки та призведе до скорочення виробництва.

4. Необхідно нагально вирішити питання з тарифами. За словами парламентаря, партія "ВОЛЯ" неодноразово заявляла, що сьогодні з 1000 гривень, які українці платять за український газ близько 580 гривень — це корупційна рента, яка потрапляє в кишені олігархів, і в тому числі уряду і Президента. За підрахунками експертів партії "ВОЛЯ", реальна ціна на газ українського видобутку для населення має складати не більше 2900 грн. Якщо ціна уже єдина — це максимум 5100 грн. за тисячу кубометрів. Сьогодні 60 мільярдів гривень іде в кишені  олігархам — власникам нафтогазових компаній. 

5. Включити до законопроекту "Про житлово-комунальні послуги" №1581-д конструктивні пропозиції громадськості.

Він зауважив, що нинішнім закопроектом 1591-д пропонується я встановити механізм  взаємовідносин між споживачем та монополістом за принципом — складання договору на колективне замовлення споживачів — уповноважена споживачами особа (замовник) — монополіст (виконавець комунальних послуг).  І відповідно обов"язково — у багатоквартирних будинках встановлення будинкових засобів обліку. Занепокоєння викликає те, що у цьому випадку — сумлінний споживач буде повинен сплачувати по боргам споживачів — боржників. Крім того планується стягувати плату з абонентське обслуговування споживачів житлово-комунальних послуг, яка взагалі нічим не обґрунтовується, а є прикладом здирництва зі споживачів ЖКП.

6. Якнайшвидше парламент має затвердити план інфраструктурного розвитку України, який має містити план розвитку розгалужених шляхів, магістральних проводів, ЛЕП, мостів, аеропортів. Країну це виведе з країн третього світі, і дасть робочі місця українцям.

7. Тимчасово заборонити до 2018 року приватизацію і ухвалення відповідного закону щодо мораторію, який подала до Верховної Ради партія "ВОЛЯ".

"Уряд планує отримати 17 млрд грн від приватизації стратегічних об"єктів України. Цих коштів не вистачає навіть, щоб за 1 рік обслужити наш зовнішній борг.  То навіщо влада  під час війни продає державне, а по суті — ваше майно", — сказав депутат. 

"Партія "ВОЛЯ" вважає, що підтримувати сьогодні урядові ініціативи, в тому числі, проект держбюджету-2017 та проекти про регулювання ринку житлово-комунальних послуг , приймати не можна, бо  ці ініціативи направлені на збагачення олігархів та подальше зубожіння звичайних українців, які кожен день ходять на роботу, виконують її сумлінно і  заслуговують на гідне життя, а не на обіцянки Президента та уряду", — підсумував Дерев'янко. 

Нагадаємо, 21 вересня Верховна Рада прийняла до розгляду проект закону про державний бюджет на 2017 рік, поданий Кабінетом міністрів. 20 вересня парламент планує розглядати проект держбюджету в першому читанні.

Прес-служба партії "ВОЛЯ"
Поділитися новиною:
Поділитися