21 жовтня, 19:12

Дерев'янко пояснив, чому "ВОЛЯ" не підтримала бюджет на 2017 рік

Партія «ВОЛЯ» вважає, що Державний бюджет-2017 є змовою чинної влади та олігархів та не відповідає інтересам українців.

Про це заявив народний депутат від партії "ВОЛЯ" Юрій Дерев'янко, виступаючи з трибуни парламенту 21 жовтня.
"Ми вважаємо, що бюджет має базуватися на новій податковій основі: 20% ЄСВ, 10% — податок з доходів фізичних осіб, 15% — ПДВ, 15% — податок на розподілений прибуток, коли виплачуються дивіденди", - заявив нардеп. 

"Натомість уряд робить все для того, щоб зберегти стару податкову систему, щоб далі продовжувати фіскально душити бізнес, для того, щоб економіка знаходилась і тіні, для того, щоб одночасно здирати податки, в тому числі з пенсіонерів, і з інших працюючих громадян, але нічого не міняти", - обурився Дерев'янко.

Він додав, що «ВОЛЯ» не підтримала бюджет в першому читанні, бо в ньому закладений найвищий цинізм: офіційний прожитковий мінімум становить 2700 гривень, а в бюджеті передбачено лише 1600 гривень.
"А скромними додатками до бюджету народним депутатам збільшена зарплата д 40 тисяч гривень", - підкреслив нардеп.

За його словами, цей бюджет є олігархоцентричний: за рахунок субсидій  60 млрд грн йде прямо в кишені олігархів

"Цей бюджет не передбачає продовження реформи децентралізації. «ВОЛЯ» вимагає прийняття законопроекту №3038, аби 5% ренти від газу та нафти розподіляється між місцевими бюджетами: 1,5% — обласний, 1,5 — ОТГ, 2 — сільський чи селищній раді, де видобувається нафта чи газ", - сказав також Дерев'янко.

Він також додав, що «ВОЛЯ» виступає проти того, щоб освітні та медичні субвенції розподілялись через ОДА і РДА, замість того, щоб йшли напряму на об'єднані територіальні громади.

Дерев'янко також повідомив, що «ВОЛЯ» наполягає на тому, аби були відмінені ПДВ для малих фермерських господарств - і село могло розвиватися. 

«ВОЛЯ» не голосувала за бюджет, тому що він порушує Конституцію в частині замороження призупинення норми, яка передбачає медичне обслуговування військовослужбовців, яка передбачає призупинення медичного забезпечення поліцейським", - сказав також парламентар.

"Цей бюджет передбачає те, що 10,5 млрд грн уряд в ручному режимі буде розподіляти на так звані різні напрямки: аграріям, вчителям, в Фонд регіонального розвитку, освіту, оборону. Але не вказано в якій пропорції і скільки відсотків", - обурився представник партії "ВОЛЯ".

Він переконаний, що такий державний бюджет призведе не до покращення життя людей, а до покращення життя олігархів, до подальшого грабування українського народу.

"Ми виступаємо за те, щоб цей бюджет був радикально перероблений, щоб ми могли мати на наступний рік бюджет розвитку, бюджет надії, а не бюджет проїдання і бюджет бідності", - підсумував свій виступ Дерев'янко.

Нагадаємо, 21 жовтня Верховна Рада України прийняла у першому читанні проект державного бюджету на 2017 рік. Відповідне рішення підтримали 230 народних депутатів.

Також народні депутати  відправили проект закону №5000 про Державний бюджет України на 2017 рік на друге читання. За відповідне рішення проголосувало 245 народних обранців.


Прес-служба партії "ВОЛЯ"

Поділитися новиною:
Поділитися