24 жовтня, 16:51

Народні депутати мають підвищувати зарплату не собі, а наступному скликанню - Почапський

Народні депутати України повинні підвищувати заробітну плату не собі, а депутатам наступного скликання, як це відбувається у Сполучених Штатах Америки.

Про це написав голова Центральної контрольно-ревізійної комісії партії "ВОЛЯ" Олександр Почапський у своєму Facebook

"Зарплата депутата - чомусь сьогодні топ-питання у всіх журналістів. Мабуть всі хочуть переконатись, що депутати не будуть оплачувати комунальні послуги в розстрочку", - зазначив Почапський. 

Він додав, що будь-якій людині і, навіть, депутату голосувати за свою зарплату - це цілком природньо. 

"А от виставляти це питання на голосування для себе любимих, особливо в такий час - аморально! Вважаю, що всі питання, які стосуються особистих інтересів депутатів свого скликання - розглядати і голосувати не можна", - підкреслив він.

Почапський вважає, що якщо хочуть підвищити або понизити заробітну платню, то мають це робити для депутатів наступного скликання, як це відбувається у Сполучених Штатах. 
"На цю пропозицію представники влади та їх «адвокати-захисники» майже в один голос наводять один аргумент «Якщо депутатам терміново не підвищити зарплату, то олігархи скуплять всіх депутатів оптом і в роздріб». Зауважу - хто хоче продатись, той завжди продасться, з підвищеною зарплатою чи без. Бо олігархи завжди пропонують так, щоб взяли", - переконаний представник "ВОЛІ".

Він вважає, що в ситуації, коли з бюджету буде виплачуватися підвищена заробітна плата народним представникам довіри за те, щоб вони не продавались олігархам, немає здорового глузду і логіки. 

"Коли мер міста голосує за виділення собі або своїм родичам землі - він злочинець, а коли депутат голосує за виділення собі підвищеної заробітної платні - він молодець", - обурився Почапський.

"Депутати цього скликання мали б логічне право проголосувати за підвищення або зменшення заробітної платні для депутатів наступного скликання", - підсумував партієць.

Нагадаємо,  Верховна Рада в проекті держбюджету-2017, прийнятому в першому читанні, майже вдвічі збільшила посадові оклади народних депутатів.

Поділитися новиною:
Поділитися