1 листопада, 17:15

Зарплату депутатам варто піднімати після виборів за новими правилами - Дерев'янко

Верховна Рада повинна ухвалити закон про вибори, який знизить або скасує прохідний бар’єр та запровадить відкриті партійні списки.

Про це заявив народний депутат від партії "ВОЛЯ" Юрій Дерев"янко в ефірі телеканалу "Рада".Він нагадав, що голосував проти бюджету на 2017 рік та не підтримав підвищення зарплат нардепам.

Коментуючи заяви деяких депутатів про те, що вони не знали за що саме голосують, Дерев"янко підкреслив: "Пинзеник виступав і говорив, що ж ви робите, коли це є аморально підвищувати сьогодні заробітну плату. І, незважаючи на це звернення нашого колеги, всі дружно проголосували".

Він також зауважив, що якщо подивитися на електронні декларації, які були подані народними депутатами, то виникає питання: навіщо цим заможним людям ще отримувати додаткові гроші?

Дерев"янко зазначив, що підвищувати зарплати депутати повинні не собі, а наступному скликанню.

"Позиція "ВОЛІ" проста: ми повинні проголосувати за високі, достойні зарплати для депутатів, але не для нас з вами, а для депутатів наступного скликання", — сказав нардеп.

Він також додав, що перед тим, як ухвалювати таке рішення, його потрібно ретельно обговорити публічно.

Парламентар  вважає, що потрібно проголосувати за закон про вибори, який запровадить іншу виборчу систему.

"Проголосувати потрібно зараз, а не перед виборами, коли влада буде думати, як найкраще скласти формат, щоб виграти. Щоб люди розуміли, що є відкриті партійні списки з мінімальним прохідним бар"єром та могли голосувати не за "гаманці" з грошима, не за олігархів, а за своїх представників, за своїх людей", — сказав Дерев"янко. 

Нагадаємо, Верховна Рада в додатку до проекту Держбюджету-2017, прийнятому в першому читанні, майже вдвічі збільшила посадові оклади народних депутатів.

У вівторок, 1 листопада, Верховна Рада скасувала підвищення заробітної платні депутатам. Відповідну постанову 5323  "Про висновки та пропозиції до проекту Закону України про Державний бюджет України на 2017 рік" підтримали 264 нардепи.


Прес-служба партії "ВОЛЯ"
Поділитися новиною:
Поділитися