2 листопада, 12:21

«ВОЛЯ»: 29 об’єднаних громад чекають рішення суду, щоб провести вибори

Чергове судове засідання за позовом народного депутата від партії «ВОЛЯ» Юрія Дерев'янка в інтересах об'єднаних громад до Центральної виборчої комісії відбулось 1 листопада.

Про це повідомив адвокат, помічник народного депутата від партії «ВОЛЯ» Юрія Дерев'янка, Антон Соболівський.

Соболівський нагадав, що ЦВК відмовило у призначенні перших виборів в ОТГ мотивуючи своє рішення тим, що ради, які об'єдналися з різних районів повинні спочатку змінити межі районів, а вже потім отримають вибори. 

За його словами, друге засідання було коротким і закінчилося перервою до 23.11.2016. 

«Ознайомившись з запереченнями ЦВК, я ще більше переконався в обґрунтованості нашого позову та відсутності у ЦВК підстав вибори не призначати. Вони вже навіть вдаються до хитрощів/обману - в запереченнях йде посилання на ППВСУ №13 з викладенням частини тексту, якого навіть близько немає у вказаній постанові!», - заявив Соболівський. 

Він додав, що постанова взагалі стосується створення та діяльності господарських товариств і не може застосовуватися в даній справі. http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/v0013700-08.

«Все це тільки підтверджує пропущення про те, що ЦВК приймало рішення, не ґрунтуючись на нормах закону, тому і вимушене зараз хитрити в суді», - додав юрист. 

«Сподіваюся що суд надасть належну оцінку обставинам справи і позов задовольнить. Цього рішення дуже чекають у 29 громадах України, які вже є об'єднаними по закону, але не можуть обрати собі раду і голову, бо ЦВК не хоче!», - сказав адвокат.

Нагадаємо, 17 жовтня в Окружному адміністративному суді Києва відбулося перше засідання щодо визнання неправомірною постанови ЦВК про відмову у призначенні виборів у Воютицькій сільській раді (Львівська область). 
В партії «ВОЛЯ» переконані, що рішення Центральної виборчої комісії не призначати перші місцеві вибори у 29 об’єднаних громадах гальмує процес децентралізації. 


Прес-служба партії "ВОЛЯ"

Поділитися новиною:
Поділитися