8 листопада, 13:55

Курій: Станьте депутатами самі – це буде ваш постріл у систему Януковича-Порошенка

Скоро відбудуються вибори в об’єднаних територіальних громадах, в результаті чого громади отримають у розпорядження великі кошти та зможуть реально змінювати ситуацію на місцях.

Про це пише людина ВОЛІ, активіст громадської організації "Майдан Старосамбірщини" Василь Курій у блозі  на GazetaUA.

«На носі вибори до об'єднаних територіальних громад. Це надважливо. Громади будуть розпорядниками великих коштів. Ці процеси потрібно пильнувати. Якщо не пильнуватимеш ти, то хто?», - сказав Курій.

Він переконаний, що людям на місцях, які розчарувались у владі, потрібно самим ставати депутатами. 

«Що заважає селу, з якого на Майдан без вагань, за свої кошти, з ручками від лопат проти автоматів їхало два вагони патріотів, просто обрати з-поміж себе 14 депутатів і голову сільради? Станьте депутатами самі – це буде ваш постріл у систему Януковича-Порошенка. Зайдіть в районну раду, обласну – це виб'є з-під ворогів основу і можливість красти на місцях, обрубайте їм щупальці. Готуйтеся вже і делегуйте людей до Верховної Ради», - заявив Курій.

«О так, багато скурвляться, продадуться, тушкануть! Це буде боляче, аякже! Зализуйте рани і рухайтесь далі. Є інший шлях? Писати без кінця в соцмережах, що все пропало - це не панацея. Це і є зрада Майдану», - підкреслив людина ВОЛІ.

Він зазначив, що на місцях уже зроблено багато роботи.

«Пройшов всього рік після місцевих виборів, а скільки зроблено на місцях. І як еволюціонували місцеві ради. Раніше сесії в деяких селах були формальністю і взагалі не проводились. Зараз на них киплять пристрасті, іноді - від ранку до ночі. Раніше депутати жерлися за свої приміщення, землі, "теми" на митниці, в лісі. Зараз - за те, хто більше може вирвати на свій округ, більше зробити і тим самим розпіарити себе і партію, за списком якої потрапив до ради. І це нормально», - вважає Курій.

В якості прикладу він навів рідну Старосамбірщину. «Не знаю такого села, де протягом останнього року щось не зробили. 9 проектів-мільйонників, ще 50 мікропроектів, через які в район сумарно затягнуто мільйони. Ремонти комунальних доріг, освітлення вулиць у селах, придбання сміттєвозів. Вдумайтеся, у селах - Нижанковичі, Терло на дві тисячі мешканців - будуються спортивні майданчики зі штучним покриттям. Тепер відмотайте три роки назад. Пригадали?», - підкреслює представник «ВОЛІ».

«Громади збирають кошти, самі зі своїми лопатами і бетономішалками виходять робити свої вулиці. Пішла ланцюгова реакція. Люди вказують голові, що сусіди працюють краще, і тим самим змушують його діяти. Відмотайте три роки», - додав він.

Представник «ВОЛІ» вважає, що це заслуга багатьох мільйонів людей - які пішли в місцеві ради і які обирали ці ради.

«Звичайно, не все так, як би хотілося. Але змін на краще не бачить із-за монітора компа тільки обмежений "патріот" із диванної сотні. Українці багато разів доводили, що вони хоробрі. Потрібно ще довести, що розумні - збудувати свою країну», - підсумував представник «ВОЛІ».


Прес-служба партії "ВОЛЯ"

Поділитися новиною:
Поділитися