15 листопада, 16:37

"ВОЛЯ" закликає парламент заслухати звіти НБУ, ГПУ, СБУ та МВС та почати реальні реформи

Відповідальність за величезну соціальну напругу, яка склалась в суспільстві, повістю лежить на Президентові та Уряді.

Про це заявив народний депутат від партії "ВОЛЯ" Юрій Дерев"янко на брифінгу в парламенті 15 листопада.

"Сьогодні влада почала ховатись від людей, але жодні паркани, звичайно, не зупинять тих людей, які вже сьогодні дійшли до межі. Влада має сьогодні не паркани виставляти, а почути людей, перестати їм нарешті брехати і почати діяти в такий спосіб, щоб люди відчували на собі справжні реформи", — прокоментував нардеп ситуацію в центрі столиці.

Він підкреслив, що після отримання платіжок за комунальні послуги в суспільстві різко зросла соціальна напруга,  люди розчаровані владою, її реформами, її планами. "І це проявляється не лише в мітингах, не тільки в незадоволенні на місцях, де люди поки що не виходять. Мітинги, які проплачені чи організовані певними політичними силами, які видають за "вуличні протести", це є тільки "квіточки". Насправді це незадоволення наростає дуже великими темпами, і якщо влада людей не почує, то годі вибудовувати будь-які плани силової протидії", — заявив Дерев"янко.

Він зазначив, що ситуація в країні дуже загострена і про це свідчать наступні факти: 

- Ошукані вкладники банків висловлюють своє незадоволення через недбалу політику глави Нацбанку Гонтарєвої, яка пояснює підняття курсу долару  складною політичною ситуацією.

- Спостерігається зростання рівня злочинності майже вдвічі. Людей обкрадають прямо на вулицях посеред білого дня, у злочинців є зброя, і її багато.

- Кілька днів тому люди отримали нові платіжки з тарифами від уряду Гройсмана."Сьогодні з 1000 гривень, які українці платять за газ, близько 580 гривень — це корупційна рента, яка потрапляє в кишені олігархів, і в тому числі уряду і Президента. За нашими підрахунками, реальна ціна на газ українського видобутку для населення має складати не більше 2900 грн. Якщо ціна уже єдина — це максимум 5100 грн. за тисячу кубометрів", — підкреслив Дерев"янко. 

"Сьогодні відповідальність за цей стан справ лежить персонально на Президентові, Уряді, який сьогодні залежить від Президента. І всі ті заворушення і речі, які будуть відбуватися, будуть залежати від Президента", — переконаний народний депутат.

Дерев"янко повідомив, що партія "ВОЛЯ" закликає парламент звернути увагу на те, що Україна — це парламентсько-президентська республіка і почати діяти:

1. Викликати до парламенту керівника Служби безпеки України, кий мав би відзвітувати і пояснити, як ведеться боротьба з так званими планами "Шатун" та ідеями Суркова.

2. Заслухати представника Рахункової палати, яка здійснює контроль за надходженням коштів до Державного бюджету України та їх використанням.

3. Заслухати голову Нацбанку, яка має відзвітувати, куди ділися кошти вкладників і майно банків, які були ліквідовані. 

4. Заслухати у Верховній Раді Генпрокуратуру стосовно розслідування подій, які відбувались на Майдані.

5. Заслухати міністра МВС Авакова стосовно того, яким чином співробітники "Беркуту", які стріляли у журналістів, у мітингувальників під час Революції Гідності, сьогодні продовжують працювати у поліції, у нових підрозділах, і які отримали підвищення за своїми посадами. Також Аваков має відзвітувати, яким чином здійснюються реформи та як це відбивається на рівні злочинності, який сьогодні виріс удвічі.

"Ми вважаємо, що ситуацію, яка склалась, може дуже вдало використовувати Опоблок і інші вороги України, які сьогодні, маніпулюючи станом напруги, який ми маємо в Україні, починають активно діяти", — застеріг Дерев"янко.

За його словами партія "ВОЛЯ" вимагає: 

1. У економічній сфері необхідно встановити такі податки: 20% — ЄСВ, 10% — податок з доходів фізичних осіб, 15 — ПДВ, і 15% — податок на розподілений прибуток, коли виплачуються дивіденди. Цей підхід має бути закладений в основі бюджету на наступний рік.

2. Уряд і Президент повинні розробити та втілити план інфраструктурного розвитку України, який має містити план розвитку розгалужених шляхів, магістральних проводів, ЛЕП, мостів, аеропортів. Країну це виведе з країн третього світі, і дасть робочі місця українцям.

3. Обов"язково і дуже важливо прийняти пакет законів по децентралізації, які розблокують цю реформу, передавши повноваження та гроші на місця. Сьогодні ЦВК заблокувала перші вибори у близько 200 громадах, де проживають близько 2 мільйонів людей. І партія "ВОЛЯ" подала в суд на таке рішення. 

4. Тимчасово заборонити приватизацію і ухвалення відповідного закону щодо мораторію до кінця наступного року, який розробила і подала партія "ВОЛЯ".

"Президент та Уряд несуть персональну відповідальність за загострення ситуації в Україні і ми вимагаємо проведення реальних дій і здійснення реальних реформ, а не рухатись шляхом Януковича, який намагався використати правоохоронців, силовиків для того, щоб вгамовувати ті природні і ті справедливі обурення і мітинги, які можуть найближчим часом бути", — підсумував нардеп.

Прес-служба партії "ВОЛЯ"
Поділитися новиною:
Поділитися