20 листопада, 21:29

У партії "ВОЛЯ" пригадали буремні події Майдану (ФОТО)

У політичній партії "ВОЛЯ" відбувся День Об'єднання вільної молоді, присвячений третій річниці виходу студентів на Майдан та початку Революції Гідності у 2013 році.

Про це повідомили в прес-служба партії "ВОЛЯ".

Головними учасниками символічного дійства стала молодь ВОЛІ, молоді поети та письменники, а також безпосередні учасники революційних подій.

Гості заходу мали змогу насолодитися виступом відомого бандуриста Віталія Мороза, який вів Нічну варту під час Революції гідності, а також послухати молодих музикантів. 

Також в офісі партії була відкрита виставка майданівських реліквій, яку створила відома художниця Тетяна Чепрасова. На експозиції виставки можна було побачити речі, знайдені в Будинку профспілок, каски та обереги, які ставали у нагоді учасникам протестів. 

Гостей заходу частували польовою кухнею, що дало змогу ще більше пригадати колорит та дух Майдану як надзвичайного прикладу об'єднання та самоорганізації українців.

Нагадаємо,  наприкінці листопада 2013 року на Майдан Незалежності в Києві вийшли сотні людей, які протестували проти відмови української влади на чолі з Януковичем  від підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Після побиття бійцями «Беркута» у ніч на 30 листопада 2013 року десятків студентів на Майдані Незалежності у Києві на вулиці українських міст вийшли сотні тисяч людей. Акції протесту, які тривали з кінця листопада 2013 року до кінця лютого 2014 року, отримали назви Євромайдан, Майдан, а пізніше - Революція Гідності. У лютому 2014 року під час зіткнень протестувальників з силовиками у центрі Києва загинули понад 100 осіб, сотні були поранені, найбільше - 20 лютого. За даними Генпрокуратури, всього під час Євромайдану постраждали 2,5 тис. осіб.
21 листопада, в річницю початку Помаранчевої революції 2004 року та Революції гідності 2013 року, Україна відзначає День гідності та свободи. 

Партія "ВОЛЯ" утворилась під час Майдану та після Майдану з небайдужих людей, більшість з яких до того ніколи не були в політиці та прагнули реальних змін для України.

Поділитися новиною:
Поділитися