21 листопада, 20:29

Василь Курій: Уже три роки ми живемо в новій Україні

Ось уже три роки після Революції Гідності українці живуть у новій країні, переставши кланятись чиновникам, міліціонерам та прокурорам.

Таку думку висловив координатора партії «ВОЛЯ» у Львівській області, депутата Старосамбірської районної ради Василь Курій у матеріалі в Gazeta.ua.
"Ниття і стогін скептиків – не приймаються. Ось уже три роки ми живемо в Новій Україні. Де люд перестав кланятися чиновникам, ментам і прокурорам. Де можна вільно висловлювати свою думку і не боятися, що до тебе постукають служби або бандюки. Чи є десь таке, щоби по ринку ходили податківці і збирали данину? Перевірено: робиш все правильно – ти в безпеці", - підкреслив активіст.
Він додав, що знає багатьох підприємців, які після кривавої ночі 30 листопада 2013 року вирішили жити по-іншому, і живуть. "Є мораторій на перевірки контролюючих органів. І працювати чесно без порушень – спокійніше жити", - додав активіст.

"Водії вже не знають, що таке попереджувальні маячки про пост ДАІ. Артисти з російськомовною попсою забули дорогу у наші концертні зали. Ідоли комунізму вистояли десятиліття, а впали за місяці", - констатував Курій.
Разом з тим, він нагадав, що три роки тому країна котилась в прірву.

"Темрява і совкова цвіль відвойовувала регіон за регіоном. Навіть у Львівській області регіонали почали вигравати вибори. Доголосували до того, що за урку на Львівщині проголосувало 5,7%. Колишні "есдеки" вільно давали прес-конфереції у центрі Львова. Регіоналами тут були директор театру, головний лікар. У центрі столиці ресторани робили в стилі ретро – під СРСР, і це вважалося модно", - сказав представник "ВОЛІ".

Він вважає, що там, де Майдан зазнав поразки, отримали "ЛДНР". "В анексованому Криму чи на окупованому Донбасі люди на "майскіє" і "октябрскіє" ходять з кульками, піонери прославляють леніна-путлера-царя батюшку. Їх церква готується до канонізації Мотороли. Виглядає як середньовіччя. І зізнаймося: щось подібне чекало і нас", - підкреслив представник "ВОЛІ".

"Погоджуюсь, зараз на Грушевського і Банковій – більшість гастролери і бандити. Так, ми не мали досвіду, як доводити Революцію до кінця. Перемогою скористалися не ті. Але це не страшно, знаємо як діяти. Сотні тисяч людей отримали революційний досвід. Самоорганізація, забезпечення, барикади, коктейлі - все налагоджено. У будь-який момент, коли українці побачать, що влада перегріває, посягає на гонор і гідність – поштовх, клич і дія. Ми вміємо це робити", - заявив Василь Курій.

"Кажуть, найкращі коктейлі на Хрещатику робила моя землячка із сусідньої Турківщини, 19-річна студентка Могилянки. Такі як вона, не умів ніхто. Вона це робитиме і через 40 років. Запах цього диму їй буде вкрай знайомий. Тому цією перемогою ми скористаємося і через півстоліття. Майдан не дав ради змінити стан справ вже сьогодні, Майдан змінив історію України на завтра!", - підсумував депутат.

Нагадаємо,  наприкінці листопада 2013 року на Майдан Незалежності в Києві вийшли сотні людей, які протестували проти відмови української влади на чолі з Януковичем  від підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Після побиття бійцями «Беркута» у ніч на 30 листопада 2013 року десятків студентів на Майдані Незалежності у Києві на вулиці українських міст вийшли сотні тисяч людей. Акції протесту, які тривали з кінця листопада 2013 року до кінця лютого 2014 року, отримали назви Євромайдан, Майдан, а пізніше - Революція Гідності. У лютому 2014 року під час зіткнень протестувальників з силовиками у центрі Києва загинули понад 100 осіб, сотні були поранені, найбільше - 20 лютого. За даними Генпрокуратури, всього під час Євромайдану постраждали 2,5 тис. осіб.

21 листопада, в річницю початку Помаранчевої революції 2004 року та Революції гідності 2013 року, Україна відзначає День гідності та свободи. 

Партія "ВОЛЯ" утворилась під час Майдану та після Майдану з небайдужих людей, більшість з яких до того ніколи не були в політиці та прагнули реальних змін для України.

Прес-служба партії "ВОЛЯ"

Поділитися новиною:
Поділитися