27 листопада, 15:56

Василь Курій: Президент продає Україну за 600 срібляків

Європейці тиснуть на Україну з вимогою віддати українські ліси, бо своїх давно не рубають.

Про це заявив координатор партії «ВОЛЯ» у Львівській області, депутат Старосамбірської районної ради Василь Курій у блозі на Gazeta.ua.

"Віддати європейцям наш ліс за якихось 600 мільйонів доларів кредиту від ЄС? Та наші президент і депутати самі можуть спонсорувати весь Євросоюз, як бачимо з декларацій", - зазначив депутат.

Він додав, що в Європі площі насаджень постійно зростають, а у Румунії вирубка прирівнюється до терористичної діяльності. "На кордоні з цією країною австрійці мають свої заводи, що працюють на українській сировині. Дерево вони куплятимуть за копійки, маючи Україну за сировинний придаток для їх підприємств", - обурився Курій.

"Та зрештою, хто не дає торгувати? Експортуйте ту саму деревину дошками, напівфабрикатами, меблями. Дайте людям роботу, бюджету – дохід", - додав він

За словами людини ВОЛІ, у кожному районі в Карпатах є сотня нелегальних пилорам. При мораторії вони виходять з тіні, наймають працівників - щоби взяти участь у торгах і купити деревину.

"Відновлять експорт - вони знову втратять роботу. Кругляк завантажать просто у вагони, а ці дрібні лісоруби далі крастимуть разом з лісгоспами. Ми не лишимо їм вибору. Заганяємо пилорами у тінь. Де тоді наповнення бюджету? Знову позичати в ЄС - і так по кругу?", - заявив Курій.

Він висловив сподівання, що у народних депутатів із Закарпатської, Львівської, Івано-Франківської, Чернівецької областей не підніметься рука проголосувати за "мародерське подання". "Інакше ваші виборці в округах вас згноять. І правильно зроблять", - прогнозує активіст.

Він нагадав, що за два дні до поїздки Президента Порошенка у Брюсель у Львові пройшла масова неполітична акція "Стоп лісоцид". "Уже сьогодні суспільство Західної України в напрузі. Ми, зі Львова, Франківська, Ужгорода, Чернівців охрипли кричати: не продавайте Україну за 600 срібняків! Закликаю обласні і районні ради всієї країни протистояти Президенту", - підсумував Василь Курій.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко під час саміту Україна-ЄС в Брюсселі повідомив, що має намір ініціювати скасування мораторію на експорт необробленої деревини. Після скасування мораторію Євросоюз планує видати Україні кредит на 600 млн євро макрофінансової допомоги.


Прес-служба партії "ВОЛЯ"

Поділитися новиною:
Поділитися