29 листопада, 10:50

Команда «ВОЛІ» йде на вибори до Коростишівської міськради об’єднаної територіальної громади

Партія «ВОЛЯ» зібрала команду однодумців для участі у виборах Коростишівської міської ради об’єднаної територіальної громади, що призначені на 18 грудня 2016 року.

Про це повідомив помічник народного депутата Юрія Дерев’янка, кандидат в депутати Коростишівської міської ради об'єднаної громади Антон Соболівський.

За його словами, команда партії «ВОЛЯ» допомагала у створенні Коростишівської об’єднаної територіальної громади та відчуває свою відповідальність за неї. 

«Зокрема, разом з Юрієм Дерев’янком, народним депутатом України, співавтором Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» провели декілька зустрічей – консультацій з головами сільських рад району, депутатами Коростишівської міської ради, за участю голови РДА, міського голови, голови районної ради, тощо, на яких детально розповіли про переваги та недоліки об’єднання, а також відповіли на питання діяльності громади після об’єднання», - розповів Соболівський. 

Він зазначив, що в його команду увійшли 27 кандидатів, кожен з яких має активну позицію та ідеї щодо роботи в об’єднаній територіальній громаді, які підкріпленні професійними знаннями. 

«До нашої команди увійшли 2 адвокати, 3 практикуючих юриста, нотаріус, директор Асоціації підприємств по видобуванню та обробці природного каменю «Камінь України», учасник АТО, підприємці, вчителі, лікарі та працівники благодійних організацій, які допомагають незахищеним верствам населення, тощо. Переважна більшість членів команди - це молоді люди, яких я особисто знаю та довіряю, що ніколи не були у владі і не зіпсовані її спокусами. Крім того, нас підтримують усі сільські голови, що приєдналися до міської ради», - підкреслив Соболівський.

Він переконаний, що сьогодні є усі докази того, що ОТГ реально працює та змінює систему влади і життя його мешканців на краще. 

«Це доводять, бюджетні показники громад, що об’єдналися минулого року та реалізовані ними проекти. Громади, які вагалися в минулому році, отримали сьогодні можливість опертися на досвід і думку вже існуючих ОТГ та користуватися їх вдалими прикладами», - підкреслив кандидат в депутати. 

Соболівський нагадав, що Верховна Рада України прийняла в першому читанні законопроект №4355 (співавторства Юрія Дерев’янка), за яким усі державні землі в межах території громади будуть передані їй у комунальну власність. 
«Це відкриває додаткові можливості збільшення доходів місцевого бюджету, а також для залучення інвесторів, які бачать в ОГТ справжнього господаря своєї території і своїх ресурсів. Після цього землею громад вже не буде розпоряджатися чиновник в області чи в районі, а усі рішення прозоро і відкрито буде приймати та оприлюднювати рада ОТГ», - підкреслив представник «ВОЛІ». 

Він відзначив, що команда людей «ВОЛІ», які є кандидатами на виборах 18 грудня 2016 року, взяла на себе зобов’язання не звертатися з клопотанням про виділення їм землі за рахунок земель міської ради, у випадку обрання їх депутатами міської ради, що часто є єдиним мотивом деяких кандидатів у депутати.

«Ми не переслідуємо жодних корисливих інтересів у своїй діяльності і об’єдналися для того, щоб професійно допомогти рідному місту та селам, які приєдналися, реалізувати зміни на краще. Нам болить, що наші діти ходять до дитячих садків та шкіл, які потребують додаткового фінансування та ремонтів, батьки лікуються в місцевій лікарні, де все купують за власні гроші і при цьому мерзнуть в її приміщеннях, ми їздимо дорогами, більшість яких в жахливому стані, а серед розваг молоді переважно комп’ютер, алкоголь і наркотики», - заявив Соболівський.

Він підкреслив, що команда «ВОЛІ» має чіткий план дій в раді та конкретний перелік завдань для майбутніх депутатів та знає, як реалізувати в себе програми, що вже зроблені нашими сусідами в минулому році (в Житомирській області з 2015 року працює 10 об’єднаних громад). 

На думку людей ВОЛІ, найкращий показник успішності - доходи в громадах, які дали просто неймовірний зріст. В середньому доходи громад що об’єдналися в ОТГ по Україні виросли в 5 разів, внаслідок чого ради ОТГ взялися за вирішення тих проблем, які десятиліттями не вирішувалися – ремонт доріг, будівництво водогонів в селах (вже більше 100 сіл будують водогони), термосанація шкіл, дитячих садків, будівництво очисних споруд, освітлення вулиць, створення центрів надання адміністративних послуг (ЦНАПів), інвестиційні проекти розвитку громад та інші. «Все це ми хочемо бачити у нашій громаді, місті та селах що приєдналися», - заявив Соболівський. 

Партія «ВОЛЯ» просить мешканців Коростишівської ОТГ  прийти 18 грудня на вибори і проголосувати за №8 у виборчому бюлетені, обравши кандидата від партії «ВОЛЯ».

Нагадаємо, партія «ВОЛЯ» - перша політична сила, яка почала роз’яснювальну роботу з децентралізації та розробила типовий Статут ОТГ, аби захистити права громад.

«ВОЛЯ» активно підтримувала та захищала інтереси перших 159 об’єднаних громад (зараз їх вже 368), надаючи їм безпосередню депутатську та експертну підтримку на усіх рівнях, а також юридичні консультації, які стосуються усіх сфер їх діяльності. За цей час люди ВОЛІ взяли участь у понад як 30 конференціях, круглих столах, нарадах, які стосуються діяльності об’єднаних громад; провели більше 40 зустрічей із представниками громад; надали понад 120 письмових консультацій та висновків, відправили більше 140 депутатських звернень. 


Прес-служба партії «ВОЛЯ»

Поділитися новиною:
Поділитися