4 грудня, 15:06

На Форумі ВОЛІ виписали найбільш кричущі проблеми Львівщини

Двісті депутатів, активістів та волонтерів з’їхалися 3 грудня на Форум людей ВОЛІ Львівщини. Майданівська і неолігархічна партія уперше представила свою ідеологію. 

«Нещодавно повернувся із закордонної поїздки і дізнався, що певні країни уже прогнозують, як саме буде поділена Україна. Це мурашки по шкірі. Насправді у нас дуже мало часу. Треба гуртуватися і не збавляти обертів роботи, - заявив народний депутат Юрій ДЕРЕВ’ЯНКО, який відвідав Форум. - Серед нових партій ВОЛЯ отримала найбільше довіри людей на місцевих виборах 2015 року. Є 433 депутати місцевих рад та голів у 8 областях, 4 мери міст і двоє з них – на Львівщині. Але через рік після виборів вони заявляють, що на мерів-реформаторів чинять тиск. Боротьба з корупцією перетворилася на війну політично-олігархічних кланів та піар-акції. Тому ми сьогодні представляємо громадськості свою ідеологію, з якою рухаємося далі. Заявляємо, що влада не є сакральна, добробут і щастя окремої людини є мірилом успішності діяльності держави».

Серед основних пунктів Ідеології ВОЛІ: створення оснащеної та резервістської армії, втуп до НАТО, право на вільне володіння зброєю для громадян, повернення до складу України Криму та Донбасу.  Важливі рішення партії приймаються на місцях, а не диктуються одним лідером згори. Партія буде працювати на завершення люстрації і деолігархизацію, розслідування злочинів проти майдану. Має бути механізм відкликання депутатів. Основою економіки є підприємливий громадянин, якому забезпечують низькі податки, доступні кредити. Наша мета – за 15 років стати економічним лідером Центрально-Східної Європи. 

«Ми почали боротьбу на Майдані, продовжили на війні і усвідомлюємо, що закінчити її можна лише у кабінетах влади. Без участі у радах ми не маємо впливу на рішення. Тому щоби завтра знову не працювати коктейлями, працюємо сьогодні в адміністраціях, - пояснив координатор обласної організації партії Василь КУРІЙ. – Пишаємося, що наші депутати та активісти не ділять портфелі, а працюють з усіма свідомими людьми незалежно від партійної приналежності. У масштабній акції «Стоп лісоцид» ми діяли поруч з іншими партіями та громадськими організаціями. У Винниках залучили до роботи мерії «Молодь ВОЛІ» - позбавлене шкурних інтересів нове  покоління. З ВОЛЕЮ абсолютно в унісон працюють безпартійні міські голови у Городку, Червонограді». 

В одному залі із партією ВОЛЯ працювали члени інших партій, підприємці.

«Ми - також молода партія і не вміємо ділити шкури. Нам не важливо, хто ця людина і якої партії, якщо у неї гідні цінності. Сьогодні доєднуємося до багатьох ініціатив ВОЛІ», - заявив Антон ПЕТРІВСЬКИЙ з «Української Галицької партії». 
Волівці обговорили річну роботу у місцевих радах та прийняли Резолюцію Форуму.

«Нова влада як у державі, так і на Львівщині, виявилася неспроможною змінити систему, реформувати економіку і держуправління, - йдеться у документі. - Так звані "парламентські партії", як і за часів Януковича, обслуговують свої вузькопартійні інтереси. У регіонах місцеві олігархи володіють правами - “франшизою” – на кілька політичних брендів, створюючи видимість демократичного процесу. Бюджетні кошти розподіляються за політичними квотами, щоб отримати “відкат”. Мери-реформатори, які припиняють багаторічні корупційні схеми, відчувають тиск судів. Продовжуються масові незаконні вирубки лісів та самовільне будівництво у Львові. Жадність посадовців вже призвела до трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі.

Тому люди ВОЛІ Львівщини вважають Революцію не завершеною. А провладні політичні партії такими, що не мають морального права визначати шляхи подальшого розвитку держави. Не знімаємо з себе відповідальності. Домагаємося, щоб за масові незаконні рубки звільнили керівників лісової галузі області та призначили прозорий конкурс на ці посади. Припинити тиснути на мерів. Притягнути до відповідальності посадовців за трагедію на сміттєзвалищі. Припинити ручні схеми відбору підрядників для виконання робіт, адже через “відкати»  непропорційно розвиваються міста і села».



Прес-служба партії "ВОЛЯ"

Поділитися новиною:
Поділитися