6 грудня, 17:46

Після рішення Апеляційного суду Юрія Хорта мають виправдати - Бонюк

Рішення Апеляційного суду Вінницької області про скасування вироку Юрію Павленко (Хорту)  є перемогою та важливим кроком до подолання спадку «мєнтовської» системи.

Про це заявив один із адвокатів Юрія Хорта, член Ради партії "ВОЛЯ" Олексій Бонюк.

Він повідомив, що колегія суддів в Апеляційному суді зайняла принципову позицію і вирішила зробити таку процесуальну дію, до якої рідко вдається Апеляційний суд – безпосередньо дослідити докази.

«Дослідивши докази, допитавши свідків, суд дійшов єдиного можливого в такій ситуації рішення – що треба скасовувати вирок як незаконний і необґрунтований», - повідомив Бонюк.

Він додав, що суд прийняв «соломонове рішення», коли скасовується вирок і не виправдовується засуджений. В цьому випадку  справа повертається на новий розгляд і прийняте рішення не підлягає оскарженню.
Тобто тепер справа буде слухатись у Вінницькому міському суді вже в новому складі суддів.

«Виправдання – це єдино можливе рішення. Коли повернеться справа в новий судовий розгляд, то спираючись на ту доказову базу, яка є, можна бути впевненим, що іншого вироку, ніж виправдувальний, там бути не може», - переконаний адвокат.

«Юрій Павленко вийшов на свободу. Це невеличка зараз перемога», - підкреслив Бонюк.

Він вважає, що ця справа є дуже показовою і важливою для постмайданного періоду.

«Фактично зараз встановлюються моделі поведінки для влади і громадян. Люди мають право на протест, мають право вийти на вулицю та протестувати в законний спосіб», - додав Бонюк.

Разом з тим, представник «ВОЛІ зазначив, що частково йому через цю справу й прикро, тому, що насправді винні особи в тих протистояннях, які відбувались у Вінниці, не притягнуті до відповідальності.

Нагадаємо, Апеляційний суд Вінницької області 6 грудня 2016 року частково задовольнив апеляції, скасувавши вирок відносно Юрія Павленка, яким останнього було засуджено до позбавлення волі на 4.5 роки за ч.4 ст.296 КК України (хуліганство з використанням зброї) та направив справу на новий судовий розгляд.

Вінницькі активісти заявляли, що насправді Хорта посадили, бо розірвав портрет Порошенка.

Прес-служба партії "ВОЛЯ"

Поділитися новиною:
Поділитися