7 грудня, 17:55

Голови ОСББ та ЖБК провели акцію проти свавілля в сфері ЖКГ- "ВОЛЯ" (ФОТО)

Голови ОСББ та житлово-будівельних кооперативів (ЖБК) провели акцію біля Верховної Ради з вимогою провести парламентські слухання щодо законопроектів про житлово-комунальні слухання.

Про це повідомив координатор партії "ВОЛЯ" в місті Києві Богдан Гребенюк.

"Це була попереджувальна акція проти того свавілля, яке відбувається в сфері житлово-комунального господарства", - зазначив активіст.

За його словами учасники акції вимагали провести парламентські слухання стосовно законопроектів 1581-д про житлово-комунальні послуги, 4901 про комерційний облік комунальних послуг та 4941 про енергетичну ефективність будівель.

"Ці законопроекти, на думку громади,  є відверто лобістськими, на користь постачальників комунальних послуг, тобто монополістів, і зовсім не враховують інтереси громади і споживачів цих житлово-комунальних послуг", - підкреслив Гребенюк.

Він також додав, що на думку учасників мітингу, ці законопроекти є корупційними і дуже непрозорими.

"Всі ці законопроекти приймалися дуже не прозоро і жодна з пропозицій голів ОСББ і ЖБК профільним комітетом не була врахована при розробці цих законопроектів", - зазначив представник "ВОЛІ".

До мітингувальників вийшов народний депутат від партії "ВОЛЯ Юрій Дерев'янко. Він показав учасникам акції проект постанови, яка була розроблена ним, про проведення громадських слухань.

"Учасники акції зібрали 30-40 підписів під цією постановою, тобто люди підтримали цю ідею для того, щоб парламент прислухався до людей і провів парламентські слухання за участі народних депутатів, експертів, голів ОСББ і ЖБК і членів профільного комітету. Щоб вони вислухали пропозиції людей і врахували їх перед другим читанням законопроекту про ЖКП  і голосуванням по інших законопроектах", - повідомив Богдан Гребенюк.

Нагадаємо, партія "ВОЛЯ" та Асоціація ОСББ, ЖБК м. Києва створили спільну консультативну раду. Учасники об'єднання підготували  зміни до законодавства, які допоможуть покращити функціонування об"єднань співвласників  багатоквартирних будинків та житлово-будівельних кооперативів.

Прес-служба партії "ВОЛЯ"

Поділитися новиною:
Поділитися