13 грудня, 07:40

Люди ВОЛІ підбили підсумки своєї діяльності на Рівненщини

Люди ВОЛІ провели Форум на Рівненщині, в ході якого підбили підсумки своєї роботи та ухвалили Резолюцію про політичну ситуацію в Україні та області.

Про це повідомила прес-служба партії «ВОЛЯ». 

У Форумі взяли участь народний депутат від партії «ВОЛЯ» Юрій Дерев’янко, депутати місцевих рад, голови та працівники органів місцевого самоврядування, координатори районних та міських організацій, активісти та прихильники партії.
Юрій Дерев’янко представив учасникам ідеологію партії та розповів про головні досягнення партії.

«Ми вимагаємо сьогодні від діючої влади, генеральної прокуратури, правоохоронної системи -  це визнати злочини проти учасників Революції Гідності 2013-14 років та покарати винних. На превеликий жаль, цього немає сьогодні», - розповів депутат.

Він також повідомив, що ВОЛЯ зареєструвала в парламенті законопроект щодо стратегії деолігархізації, де чітко розписані кроки, які необхідно зробити, щоб відсунути олігархів від влади. 

Люди ВОЛІ підвели підсумки роботи депутатів та голів за перший рік їхньої роботи. 

Зокрема, на виборах, які відбулись понад рік тому, партія «ВОЛЯ» досягла суттєвих результатів на Рівненщині і сьогодні має 87 депутатів місцевих рад, з яких 8 депутатів районних, 5 депутатів міських рад. Від «ВОЛІ» працює 4 сільські голови, 11 депутатів селищних та 59 – сільських рад. Найкращі результати показала на виборах Дубровицька районна організація, яка має потужні фракції в районній та міській радах.

Учасники Форуму також ухвалили Резолюцію про політичну ситуацію в Україні та на Рівненщині.
Учасники Форуму дійшли згоди, що ідеї Революції Гідності в країні та у Рівненській області дискредитовані. Разом з тим люди ВОЛІ не знімають з себе відповідальність та продовжують домагатися таких змін:

1.  За масові незаконні рубки та доведення до стану екологічної катастрофи ситуації з лісами Рівненщини – звільнення керівників лісової галузі Рівненщини та місцевих керівників, що сприяють розкраданню земельних ресурсів громади, призначення прозорих конкурсів на заміщення цих посад.
2.  Припинення використання адміністративних, силових структур для здійснення політичного тиску на депутатів та активістів-реформаторів Рівненщини.
3.  Створення перспективних планів формування території області з залученням інвесторів, що базуються на відкритих консультаціях з громадами та виключно на добровільному процесі об’єднання громад. Проведення прозорої роботи у втіленні реформи децентралізації.
4.  Люди ВОЛІ вимагають у розподіленні бюджетних коштів публічності та прозорості, припинення ручних схем відбору підрядників для виконання робіт, оскільки це живить функціонування системи «відкатів» та має наслідком непропорційний розвиток районів на міст Рівненщини.
5.  Люди ВОЛІ будуть проводити освітні заходи для громади у сфері прав людини та моніторинг дотримання законодавства владою і надалі боротимуться за зміну системи і діятимемо заради формування майбутнього успішної та заможної України.

Нагадаємо, політична партія «ВОЛЯ» виникла після Майдану Гідності та здобула визнання як одна з найбільш ефективних партій в Україні. Сьогодні «ВОЛЯ» має понад 430 депутатів місцевих рад у 8 областях України. Люди ВОЛІ захищають нашу державу на сході, проводять величезну волонтерську роботу, розкривають корупційні схеми, борються за збереження лісів та вирішують актуальні проблеми місцевих громад.

Прес-служба партії "ВОЛЯ" 

тел: (098)121-01-71

Поділитися новиною:
Поділитися