16 грудня, 17:31

Ольга Галабала виступила за реальну прозорість в лісовій галузі

Член Ради партії «ВОЛЯ» та депутат Івано-Франківської облради Ольга Галабала взяла участь у першому засіданні робочої групи з реформування лісової галузі в Міністерстві АПК. 

Про це вона повідомила на своїй сторінці в Facebook.

«Це, мабуть, перший майданчик, на якому разом почали говорити Міністр АПК, голова Держлісагенства, нардепи, депутати місцевих рад, експерти, екологи, лісники, громадські активісти, міжнародні консультанти», - зазначила Галабала.

Депутат зазначила, що як член робочої групи, вона запропонувала з швидких кроків в найкоротший строк впровадити реальну прозорість в лісовій галузі, а також узгодити та внести єдиний законопроект щодо посилення кримінальної і адміністративної відповідальності за незаконні рубки та інші порушення.

«Ми проаналізували веб-сайти усіх лісгоспів та лісових управлінь чотирьох областей Карпатського регіону: Івано-Франківська, Львівська, Чернівецька, Закарпатська, а також зробили депутатські запити у всі лісгоспи цих областей, і, виявляється матеріали лісовпорядкування, перелік підприємств, які виграли ліс на аукціоні, розробники лісосік, які виграли тендер - це все конфіденційна інформація», - підкреслила Галабала.

Вона також повідомила, що  на аукціонах реалізовується лише близько половини деревини, з того, що рубається. 

«З закритістю інформації прослідкувати "як рухається і куди вивозиться" карпатський ліс - неможливо. За інформацією, яку поки неможливо перевірити, в умовах дії мораторію майже весь Карпатський ліс все одно за різними схемами йде де-факто на експорт», - зазначила людина ВОЛІ.

Ольга Галабала повідомила, що найближчим часом партія «ВОЛЯ» напрацює і подасть проект нормативно-правового акту, який зробить лісову галузь прозорою, зрозумілою та створить реальні механізми для громадського контролю і буде основою для формування "лісового балансу" в країні.

Прес-служба партії «ВОЛЯ»


Поділитися новиною:
Поділитися