20 грудня, 09:00

Мер Макарова від партії «ВОЛЯ» відзвітував про результати своєї роботи за рік (ФОТО)

Селищний голова смт. Макарів Київської області та людина ВОЛІ Вадим Токар оприлюднив звіт про результати своєї роботи на посаді за рік.

Про це він написав у  своєму Facebook.

В 2016 році Макарівська селищна рада зазнала істотних змін з точки зору реформування в частині надання адміністративних послуг.

За інформацією мера, загалом за звітний період радою та виконавчими органами було розглянуто 1236 заяв громадян та 972 звернення юридичних осіб.
Так в квітні 2016 року рамках децентралізації в сфері державного архітектурного будівельного контролю, було утворено відповідний відділ. Смт. Макарів - перше в Україні серед населених пунктів селище міського типу, яке отримало повноваження з архбудконтролю. 

Станом на 1 грудня 2016 року відділом зареєстровано 133 документи в Реєстрі дозвільних документів. Проведено 46 перевірок дотримання вимог законодавства у сфері архбудконтролю, складено 12 протоколів про адмін. правопорушення, винесено 13 постанов на суму 42500 грн.

Також при Макарівські селищній раді було створено реєстраційний відділ, на який покладено функції з реєстрації місця проживання громадян, реєстрації прав на нерухоме майно та державна реєстрація юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

З 13 січня 2016 року на території Макарівської селищної ради запрацювала Муніципальна поліція. 
Вадим Токар відзначив, що спільно з обласним керівництвом Укрпошти вдалося відкрити поштове відділення №2 в Макарові по вул. Ярослава Мудрого.

«Макарівською селищною радою було двічі проведено тендер (оскільки перший не відбувся) на закупівлю дитячих майданчиків. Наразі почались роботи з їх встановлення і монтажу. Вже є майданчик по вул. Пушкіна, поблизу буд. №1 та №7 по вул. Проектна, по вул. Ярослава Мудрого та в сквері «Молодіжний»», - повідомив селищний голова. 
Також за звітний період силами комунального підприємства «Макарівсервіс» було проведено ремонт з частковою заміною огорожі кладовищ в смт Макарів та селах Зурівка й Калинівка. 

Сезонно проводяться роботи по зимовому утриманню доріг. Проведено ремонт та встановлення дорожніх знаків, нанесено дорожню розмітку на центральних вулицях та частково відновлено пішохідні переходи. Проведено нове освітлення на деяких вулицях та провулках селища загальною протяжністю 1650 м. встановлено 65 нових світильників, відремонтовано 176 існуючих. Повністю відновлено освітлення на каштановій алеї (67 світильників), 66 – відремонтовано в с. Калинівка. 
Силами КП «Макарівсервіс» здійснюється систематична робота з ліквідації стихійних сміттєзвалищ. 

Проведено поточний ремонт бюветів, розташованих в смт Макарів.
Також відремонтовано дах гуртожитку по вул. Ватутіна.

Цього року відбулось поповнення автопарку комунальних підприємств Макарова, а саме, Макарівсервіс придбано розкидач МВУ-5.0 за 85000, та КП «МакарівВУЖКГ» прийнято в користування від спонсорів новий сміттєвоз. 

Слід відмітити й роботу КП «Макарів ВУЖКГ». За звітний період підприємству вдалося погасити борги минулих років по заробітній платі. Крім того, вказаним підприємством проводиться ряд заходів і робіт, які, як правило, залишаються не поміченими, проте неабияк сприяють підвищенню якості надаваних послуг. 

З 2016 року всі миючі засоби на дошкільні навчальні заклади Макарова закуповуються за рахунок місцевого бюджету. 
Також, за кошти селищного бюджету було зроблено ремонт музичної зали в ДНЗ «Веселка», що в с. Калинівка.

Макарівською селищною радою здійснюється підтримка спортивного клубу «Макарів», на базі якого утворено 4 дитячо-юнацькі гуртки.

Крім того, в цьому році частково замінено полив на центральному стадіоні ім. Бруквенка та відремонтовано навіси над вхідною частиною та над лавами для запасних гравців і тренерів. 

Також, Макарівською селищною радою надавалась посильна допомога закладам освіти, культури і медицини районного підпорядкування, а саме:

- Макарівському центру первинної медико-санітарної допомоги надано субвенцію для придбання обладнання на суму 63700 грн.;
- Центральній районній лікарні – 100000 грн. на придбання хірургічного обладнання; 
- 250000 на капітальний ремонт рентгенапарату;
- 17000 для на придбання обладнання для кабінету ендокринології.
Відділу освіти – 400000 грн. на заміну вікон в школі № 1 та № 2;
- 152320 грн. на придбання комп’ютерного класу, спортивного інвентаря та холодильника для зберігання вакцини в школу № 2;
- 300000 грн. на ремонт їдальні в школі №1;
- 153000 грн. для придбання та комплектації кабінетів фізики та хімії в школу №1;
- 46490 грн. для придбання запчастин та ремонту шкільних автобусів;
- 11021 грн. на придбання та встановлення «тривожної» кнопки в школах Макарова.
- Центру творчості ім. Д.Туптала – 120000грн. на придбання матеріалів та оновлення комп’ютерного класу.

«Головне, як на мене, кожному посадовцю та кожному депутату слід завжди пам’ятати, що бюджет – це не державні гроші і не комунальні гроші, а це кошти платників податків, кошти наших громадян! Якщо кожен на своєму рівні пам’ятатиме цю просту істину, тоді в нас в державі настане порядок», - підкреслив мер Макарова. 

Нагадаємо, Макарівська селищна рада VII скликання набула своїх повноважень 10 листопада 2015 року. 
За період роботи ради було проведено 13 засідань, на яких ухвалено 231 рішення. Так само було проведено 13 засідань виконавчого комітету (одне з яких позачергове), на яких ухвалено 136 рішень. 


Прес-служба партії "ВОЛЯ"

Поділитися новиною:
Поділитися