21 грудня, 02:00

На сесії обласної ради розглянуть питання щодо заборони феєрверків

 
Депутати фракції «ВОЛЯ» просять область утриматися від використання святкових феєрверків у період новорічно-різдвяних свят у зв’язку з подіями, які відбуваються на сході України. 
З такою ініціативою виступив депутат обласної ради від партії «ВОЛЯ» Андрій МАРІЙЧИН.  Даний проект рішення був розглянутий та підтриманий депутатами на засіданнях одразу двох комісій: з питань учасників АТО та  комісії з питань охорони здоров’я.
«Сьогодні, коли у державі війна, коли на сході країни до цих пір триває військова агресія та наступ Росії  є докорінно неправильним використовувати феєрверки чи інші подібні засоби у час новорічних та різдвяних свят. Адже прояв таких веселощів по відношенню до наших бійців є неприпустимим», - зазначив Андрій Марійчин.
Дану пропозицію підтримали й під час засідання президії обласної ради 20 грудня та внесли до порядку денного.
Андрій Марійчин відзначив, питання використання феєрверків у час святкувань сьогодні турбує і місцевих мешканців. Так на Яремчанщині деякі сільські ради уже підтримали ініціативу утриматися від феєрверків. 
«Ми проситимемо як депутатів підтримати дане рішення так і мешканців області та гостей у новорічні та різдвяні свята не забувати про сумні реалії сьогодення і все ж таки утриматися від феєрверків. Думаю, вже вистачить з України збройних феєрверків, які на сході лунають щодня і несуть тисячі смертей наших бійців», - наголошує депутат.
Відповідне звернення до мешканців Прикарпаття розглянуть у п’ятницю 23 грудня під час засідання сесії обласної ради.
Поділитися новиною:
Поділитися