22 грудня, 18:48

Люди ВОЛІ перемогли на виборах в п’яти ОТГ Івано-Франківської та Житомирської областей

Представники політичної партії «ВОЛЯ» пройшли до органів місцевого самоврядування в результаті виборів в об’єднаних територіальних громадах Житомирської та Івано-Франківської області.

Про це повідомила прес-служба партії «ВОЛЯ»

Антон Соболівський, який вів команду «ВОЛІ» на виборах до Коростишівської міської ради, повідомив, що партія дуже задоволена результатами виборів.

«Ми задоволені результатом виборів. Ми набрали 12%, що складає 5 із 34 мандатів у Коростишівській міській раді», - зазначив молодий політик.

«Як показав аналіз роботи, виграли кандидати, які ходили від будинку до будинку в себе на окрузі, пояснювали свою програму і просили людей підтримати їх на виборах», - розповів він.

За словами Соболівського, план подальшої роботи людей ВОЛІ у Коростишівській міськраді полягає у наступному:
1.  Відкритий доступ до місцевого бюджету та участь громадян у його формуванні;
2.  Застосування системи Prozorro до закупівель на суми, що перевищують 50 тисяч гривень за товари і послуги;
3.  Інвентаризація майна громади і створення реєстру власності громади;
4.  Створення карти ремонту доріг.

«Після кожної сесії ми будемо звітувати перед своїми виборцями, що ми зробили за сесію», - підкреслив депутат.

Очільниця фракції «ВОЛЯ» у Надвірнянській районній раді (Івано-Франківщина) Тетяна Пришляк підкреслила, що усі, без винятку депутати, обрані в ОТГ від  «ВОЛІ» готові працювати на свої громади чесно та сумлінно. 

««ВОЛЯ» як політсила, що має величезний досвід співпраці та підтримки об'єднаних громад по всій Україні, буде допомагати новоствореним громадам та нашим депутатам працювати ефективно», - заявила Пришляк

Вона повідомила, що, на жаль, в Івано-Франківській області відбувся прикрий та негативний випадок з селом Устеріки, де вибір зробили всупереч волі місцевих жителів.

«Сьогодні маємо прецедент, коли село начебто входить в ОТГ, але горяни таке об'єднання не визнають і відстоюють своє право на вихід з громади», - повідомила депутат Надвірнянської районної ради. 

Вона зазначила, що 18 грудня в ще одному з гірських сіл могла повторитись історія Устерік. Мова йде про гірські села Брустури та Прокурава, які теж з порушеннями та всупереч волі громади приєднали до Космацької ОТГ і де вибори могли не відбутись, а місцеві жителі були налаштовані категорично та радикально, аж до повного бойкоту виборів. 

«Завдяки нашим активістам, депутатам, зокрема депутату Верховної Ради Юрію Дерев'янку, під час зустрічей з громадами та колективами цих населених пунктів нам вдалось переконати людей все-таки скористатись правом вибору та обрати достойних представників в ради ОТГ від своїх сіл», - підкреслила Тетяна Пришляк.

До місцевих рад ОТГ Івано-Франківської та Житомирської областей увійдуть 14 депутатів від «ВОЛІ»:

-  до Коростишівської міської ради пройшли 5 депутатів (Антон Соболівський, Віктор Шкаврон, Анатолій Самойленко,  Олексій Соболівський, Сергій Левченко).
-  до Більшівської селищної ради увійшли 2 депутати (Богдан Афтонас, Дмитро Горбунь),
-  до Космацької селищної ради пройшли 2 депутати (Дмитро Кіращук, Роман Гуцуляк)
-  до Нижньовербізької сільської ради – 1 депутат (Володимир Миронюк), 
-  до Попільнянської селищної ради – 4 депутати (Валерій Кудинський, Ольга Кручок, Сергій Малюта та Микола Смаль).

Нагадаємо, 18 грудня відбулися вибори у 143 об’єднаних територіальних громадах.

Прес-служба партії "ВОЛЯ"


Поділитися новиною:
Поділитися