27 грудня, 13:51

Депутати "ВОЛІ" вимагають від Порошенка, Гройсмана, Парубія, Семерака та Авакова зупинити незаконні вирубки на Львівщині

Депутати Старосамбірської районної ради від партії "ВОЛЯ" звернулись до Президента України, голови Верховної  Ради, прем'єр-міністра, міністра екології та природних ресурсів, голови Держлісагентства, голови Львівської облради та директора "Галсільсілу" з вимогою  не допустити  тотального протизаконного вирубування лісів на території району. 

Про це повідомила прес-служба партії "ВОЛЯ".

Депутати наголошують, що масове знищення лісів на території Старосамбірщини продовжується: незважаючи на численні акції протесту й виступи громадських активістів, стан справ в лісовому господарстві жодним чином не змінюється

"Одним тільки Старосамбірським ДЛГП «Галсільліс», за нашими даними, протягом останніх років вирубано більше 600 га лісу і заготовлено понад 140 000 м3 деревини. Проведення рубок здійснюється з грубим порушенням лісового, природоохоронного та іншого законодавства у сфері лісогосподарської діяльності", - зазначають представники громади в райраді. 

Депутати зазначають, що представники підприємства умисно не здійснюють маркування й не дотримуються інших вимоги законодавства при відпуску деревини. 

"Внаслідок таких шахрайських операцій Старосамбірське ДЛГП «Галсільліс» позбавляється величезних коштів при реалізації деревини із документально заниженою якістю, а державна казна втрачає надходження в результаті несплати податків", - підкреслили вони.

Представники партії "ВОЛЯ" зазначають також, що руйнується природне середовище на місцях, які не мали би підлягати відведенню під рубки, крім того, пошкоджуються автомобільні дороги при перевезенні деревини і пиломатеріалів вантажним великогабаритним автотранспортом. Державі заподіюються мільйонні збитки внаслідок здійснення цих рубок всупереч вимогам чинного законодавства.

Депутати Старосамбірської райради переконані, що діяльність "Галсільлісу"  суперечить основним завданням щодо захисту і відновлення лісів і потребує проведення негайних перевірок і реорганізації. 

"Враховуючи наведене, з метою недопущення екологічної катастрофи й повного знищення лісових ресурсів на території Львівської області в цілому та Старосамбірського району зокрема вимагаємо втрутитися в діяльність лісогосподарських підприємств  та  невідкладно здійснити всі заходи задля дотримання законності в сфері лісозаготівель", - заявили депутати від партії "ВОЛЯ".

Нагадаємо, активісти партії "ВОЛЯ" борються проти масової незаконної вирубки лісів по всій Україні. Зокрема, багато подібних звернень депутати від "ВОЛІ" підготували й у інших місцевих радах. 

Прес-служба партії "ВОЛЯ"

Поділитися новиною:
Поділитися