11 січня, 15:29

Депутат від «ВОЛІ» ініціює придбання сміттєвоза для села на Надвірнянщині

Депутат Надвірнянської районної ради від партії «ВОЛЯ» Іванна Савчук просить керівництво району посприяти в придбанні сміттєвоза для села Цуцилів.

З відповідним проханням Іванна Савчук звернулась до керівництва райдержадміністрації під час останньої сесії районної ради.

Комунальне підприємство «Сільекобуд» Цуцилівської сільської ради вивозить тверді побутові відходи із 17 населених пунктів Надвірнянщини. 

«Наявний спецтранспорт для вивозу сміття у вкрай незадовільному стані,   його ремонт є доволі затратним і дороговартісним, – зазначає депутат районної ради від партії «ВОЛЯ» Іванна Савчук. - Тому я на черговій сесії районної ради звернулася до керівництва райдержадміністрації, щоб вони клопотали про виділення з районного чи обласного бюджету необхідних коштів для придбання сміттєвоза».

Цуцилівський сільський голова Микола Дутчак розповідає, що ремонтувати спецтехніку вже недоцільно, тому необхідно купити нову.

«Деталі у зношеному стані, їх заміна і ремонт жодного ефекту не дають – машина постійно ламається і виходить із ладу. Враховуючи сьогоднішні реалії Надвірнянщини, коли немає полігону ТПВ на території району і сміття доводиться возити на значні відстані аж в Рибне Тисменицького району, відсутність спецтехніки в КП «Сільекобуд» вимальовує значну загрозу екологічної катастрофи» - зазначає сільський голова.

 Іванна Савчук переконана, що придбання нової спецтехніки дозволить запобігти екологічній катастрофі.

« Ми не можемо допустити до того, щоб у смітті потонули береги річок, придорожні канави та ліси. Тому ми повинні вжити всіх дій для придбання спеціальної автомашини і цим на деякий час зупинити загрозу значного екологічного забруднення для нашого мальовничого краю»  - відзначає депутат.

Поділитися новиною:
Поділитися