13 січня, 15:17

На Яремчанщині горів житловий будинок. Спрацювали всі рятувальні служби, окрім поліції

Вчора, в селі Яблуниця виникла пожежа в житловому будинку. Оперативно відреагували пожежна і швидка для ліквідації лиха.

Про це на своїй сторінці у соцемережі Фейсбук повідомив депутат обласної ради від партії «ВОЛЯ» Андрій Марійчин.

Вчора, в селі Яблуниця сталась трагедія: загорівся будинок родини Ткачуків, п’ять дорослих та сім дітей залишились без даху над головою. На місце одразу прибули машини пожежної частини та швидкої допомоги.

«Їдучи зранку на роботи в 7.00 я побачив пожежу, зразу ж зателефонував начальнику рятувальної служби в Яремче. Протягом 30хв приїхали 2 пожежні машини, насправді, це дуже оперативно, враховуючи складну засніжену дорогу у 35 км. Хлопці швидко розклались і професійно почали виконувати свою роботу, приїхала і швидка, за що їм велика вдячність і повага» - йдеться у дописі Марійчина.

В той же час, за словами Марійчина повз проїжджала поліцейська машина, яка не зупинилась з’ясувати, що сталось.

«Я про себе ще подумав, що багато змінилось в нашій державі, раз так швидко спрацювали державні служби, та, на жаль, я помилився. Виявилось що «мінти», перевдягнуті в форму поліції і не думали зупинятися біля пожежної машини, яка стояла на дорозі ( з їх слів вони її не бачили, чому я категорично не вірю, хоча саму пожежу могли і не бачити, бо то було десь 150 м від дороги)» - йдеться у дописі. - Коли ми поїхали з рятувальниками за водою, приблизно 500 м з поворотами, я був сильно здивований, побачивши «мінтів», які зупиняли водіїв і складали протоколи через забруднені номерні знаки».

За словами Марійчина, згідно з законом «Про Національну поліцію» працівник поліції має вживати всіх можливих заходів для надання невідкладної, зокрема домедичної і медичної, допомоги особам, які постраждали внаслідок нещасних випадків, а також особам, які опинилися в ситуації, небезпечній для їхнього життя чи здоров’я. Проблема, на думку Марійчина в тому, що система не змінюється, реформа поліції начебто відбулась, однак керівництво поліції не може належним чином навчити і зорганізувати своїх працівників.

На зауваження Марійчина, працівники поліції відреагували та поїхали на місце трагедії, однак це не знімає відповідальності з керівництва.

У зв’язку з цим депутат направляє звернення начальнику ГУ Національної поліції в Івано-Франківській області Віктору Шкутову з проханням з’ясувати ситуацію, що мала місце під час трагедії.

Поділитися новиною:
Поділитися