12 січня, 01:30

Дерев’янко та Соболівський роз’яснили сільським та селищним головам Київщини переваги добровільного об’єднання громад

Народний депутат від партії "ВОЛЯ" Юрій Дерев’янко та керівник фракції "ВОЛЯ" в Коростишівській міській раді ОТГ Антон Соболівський проведи зустрічі, присвячені об’єднанню територіальних громад, з головами сільських та селищних рад Васильківського, Сквирського та Переяслав-Хмельницького районів Київської області.

Дерев'янко підкреслив, що є практиком в частині децентралізації, а не теоретиком.

Він повідомив, що був одним зі співавторів законопроекту про добровільне об"єднання громад, а з 2015 року його команда проводить потужну роз"яснювальну роботу з приводу усіх плюсів і мінусів ОТГ.

Депутат також розповів, що на перші вибори у 2015 році з Івано-Франківської області пішло три громади.

Після об"єднання Дерев"янко разом із командою провів не одну добу в кабінетах високо посадовців, вирішуючи усі юридичні питання, які виникли. "І до кінця 2016 року ми прийняли ще 6-7 важливих законопроектів, щоб запустити процес роботи об"єднаних громад", — повідомив нардеп.

Дерев"янко висловив глибоке переконання, що процес децентралізації і об"єднання громад зупинитися не зможе. Він вважає, що добровільне об"єднання буде тривати максимум 1-2 роки."Ця процедура йде добровільно до пори до часу. Уже зараз почався процес розроблення законопроекту по примусовому об"єднанню", — підкреслив депутат.

Він повідомив, що зараз у Верховній Раді на розгляді знаходиться проект змін до Конституції, в разі ухвалення якого в останню неділю жовтня 2017 року мають відбутися чергові місцеві вибори."Якщо це станеться, наприклад, до квітня-травня, то я вам гарантую, що після такого голосування буде ухвалений закон про примусове об"єднання територіальних громад і уже всі ми разом підемо на місцеві вибори обирати нові громад по всій Україні", — заявив Дерев"янко.

Дерев"янко повідомив, що в Київській області є величезна кількість так званих "білих плям", тобто перспективні плани по об"єднанню громад ще не затверджені. За його словами, це дає можливість об"єднатися з тими населеними пунктами, з якими об"єднання буде найбільш економічно вигідним та корисним для мешканців.

Антон Соболівський також детально роз"яснив головам сіл та селищ Київщини юридичні питання об"єднання та відповів на усі запитання, які хвилюють голів.

Нагадаємо, "ВОЛЯ" активно підтримувала та захищала інтереси перших 159 об"єднаних громад (зараз їх вже 368), надаючи їм безпосередню депутатську та експертну підтримку на усіх рівнях, а також юридичні консультації, які стосуються усіх сфер їх діяльності. За цей час люди ВОЛІ взяли участь у понад як 30 конференціях, круглих столах, нарадах, які стосуються діяльності об"єднаних громад; провели більше 40 зустрічей із представниками громад; надали понад 120 письмових консультацій та висновків, відправили більше 140 депутатських звернень.


Прес-служба партії "ВОЛЯ"
Поділитися новиною:
Поділитися