24 січня, 10:02

Дерев’янко обговорив з автомобілістами з 10 областей України пропозиції до законопроекту щодо авто на іноземній реєстрації

Народний депутат Юрій Дерев’янко та активісти партії “ВОЛЯ» провели зустріч з автомобілістами з 10-ти областей України у м. Стрий на Львівщині, на якій обговорювали врегулювання проблеми тимчасового ввезення автомобілів на іноземній реєстрації шляхом ухвалення законопроекту 5567.

Про це повідомила прес-служба партії «ВОЛЯ».

Юрій Дерев’янко повідомив, що є співавтором законопроекту 5567, який дозволить українцям завозити автомобілі на іноземній реєстрації, сплачуючи за це невеликі суми в Держбюджет.

Він підкреслив, що проводить зустрічі з автомобілістами, щоб врахувати усі пропозиції, перш ніж законопроект буде винесений на голосування парламенту. 

«Зараз в Україні знаходиться 1-1,5 мільйони автомобілів на іноземній реєстрації. Українці змушені кожні 5-10 днів перетинати кордон, щоб користуватися цим авто. Тому що розмитнення автомобіля дорівнює його ціні», - пояснив депутат «ВОЛІ» від Старосамбірського району Василь Курій.

Учасники зустрічі заявили, що для більшості українців сьогодні доступними є саме вживані автомобілі із закордону. Однак іноземцям в Україні дозволено користуватися авто на іноземній реєстрації цілий рік. Тому українці вдаються до посередників – нелегально платять іноземцям 150-200 євро, щоб зареєструвати авто ніби-то на іноземних громадян і цілий рік користуватися ним. 

«Але ми можемо зробити так, щоб українці сплачували певну суму в рік офіційно в бюджет України до того часу, поки будуть користуватися тим авто. І їм не доведеться перетинати кордони та створювати там черги. Ми наповнимо бюджет та підтримаємо тих українців, які не мають змоги купити якісне авто, зареєстроване в Україні», - заявив Курій. 

За його словами, з часом, якщо українець захоче розмитнити машину, йому зарахуються ті кошти, які він сплачував щороку, у вартість розмитнення.

«Пересічні українці не складають грошей на позашляховики, а на звичайні робочі недорогі автомобілі. Тому закон має захистити найперше середньостатистичного українця», - сказав Василь Курій.

За його інформацією, якщо вартість автомобіля складатиме 2000 євро, то витрати становитимуть 150 євро в рік. Також протягом 2 місяців з моменту набрання чинності закону буде передбачена можливість легалізувати ті автомобілі, які вже опинились на території України.

Нагадаємо, позафракційні народні депутати Юрій Дерев’янко та Володимир Парасюк зареєстрували законопроект 5567, який врегульовує проблему, пов’язану з використанням автомобілів на іноземній реєстрації та тимчасового ввезення громадянами України таких автомобілів до 1 року. Під законопроектом підписали уже понад 100 народних обранців.

Поділитися новиною:
Поділитися