13 лютого, 10:56

Країна змінилась, люди повірили в те, що можуть на щось впливати – активісти «ВОЛІ»

Через три роки після Революції Гідності можна констатувати, що країна і люди дійсно змінились, хоча найвищі посадовці досі не бажають змінюватися.

Про це заявили депутати та активісти від партії «ВОЛЯ» Василь Курій та Тетяна Пришляк в ефірі  «UZH.Студія»
Депутат Старосамбірської райради і координатор Львівської обласної організації партії «ВОЛЯ» Василь Курій розповів, яким був шлях громадських активістів в політику.

«Діючи як громадські активісти, ми зрозуміли, що у нас є набагато менше повноважень. Політика нам потрібна була для того, щоб ідеї, які озвучувались на Майдані, які озвучувались в суспільстві, ми могли втілювати в життя на місцях», - розповів він.

Курій повідомив, що основна обіцянка, яку давали люди ВОЛІ – це відкритість рад.
«Ми хотіли стати тим місточком між громадою і радами, щоб громади повністю могли зрозуміти, що відбувається в радах.

Перші наші рішення по Львівській області - це зміна регламенту по відкритості ради, доступ до публічної інформації, онлайн-трансляції засідань сесії», - повідомив депутат.

«Країна змінилась і назад вороття нема. Люди стали іншими. Люди повірили в те, що вони можуть іти в місцеві ради і на щось впливати. Раніше сільські депутати не відвідували сесії, зараз там відбувається такі дебати», - підкреслив представник «ВОЛІ».

Депутат Надвірнянської районної ради від партії «ВОЛЯ» Тетяна Пришляк додала, що партія «ВОЛЯ» утворилась після Майдану, і більшість людей, які стояли біля її витоків, це люди, яких об’єднала боротьба під час Революції Гідності.
«Ми ставили перед собою одну із цілей – змінити ставлення людей, пересічного українця до місцевих політиків і до політичної партії зокрема», - пояснила Пришляк.

«Країна міняється, люди міняються. На жаль, система не змінюється. На жаль, на верхах немає бажання міняти систему», - констатувала вона.

За словами Тетяни Пришляк, партія «ВОЛЯ переконана, що єдиним шляхом розвитку ситуації на місцях є децентралізація та процес об’єднання громад. «Та система влади, яка зараз є, вона, на жаль неефективна», - додала депутат. 
Василь Курій навів приклад Старосамбірського району, де громади об’єдналися добровільно, «зігравши на випередження». За його словами, тепер вони мають суттєві додаткові грошові надходження та профіцит бюджету.

Нагадаємо, Нагадаємо, "ВОЛЯ" після Майдану переважно з людей, які до того ніколи не були в політиці. Люди ВОЛІ  активно підтримували та захищали інтереси перших 159 об"єднаних громад (зараз їх вже 368), надаючи їм безпосередню депутатську та експертну підтримку на усіх рівнях, а також юридичні консультації, які стосуються усіх сфер їх діяльності.

За цей час люди ВОЛІ взяли участь у понад як 30 конференціях, круглих столах, нарадах, які стосуються діяльності об"єднаних громад; провели більше 40 зустрічей із представниками громад; надали понад 120 письмових консультацій та висновків, відправили більше 140 депутатських звернень.


Прес-служба партії "ВОЛЯ"

Поділитися новиною:
Поділитися