15 лютого, 15:19

Профспілка визнала неправомірними дії «Укрнафти» по реструктуризації підприємства - "ВОЛЯ"

Укрнафтагазпрофспілка визнала неправомірними дії керівництва ПАТ "Укрнафта" та просять притягнути до відповідальності голову правління М. Роллінса. 

Це відбулося на спільній нараді з профспілками і менеджментом "Укрнафти", в якій брали участь член Ради партії «ВОЛЯ» та депутати Івано-Франківської облради від партії "ВОЛЯ" Ольга Федишина та Ольга Галабала.

За словами Ольги Федишиної, на  нараді представники ПАТ "Укрнафта" анонсували, що найближчим часом вони планують зменшити кількість працівників трьох існуючих УБР (Прикарпатського, Охтирського та Прилуцького) з 2050 до 1050, при чому кількість працівників Прикарпатського УБР планують скоротити фактично втричі. 

«Така ситуація є недопустимою, а напрацювання документів, на підставі яких керівництво підприємства планує здійснити реорганізацію, відбувається з порушенням закону і без попереднього обговорення з профспілками», - підкреслила вона. 
Федишина повідомила, що відповідно до Закону "Про колективні договори і угоди" зміни в організації виробництва і праці мають бути предметом колективного договору, а отже - відповідних колективних переговорів. 

«Тому ми наполягаємо на обов’язковому проведенні відкритих переговорів з профспілковою організацією та врахуванні її думки. Більше того, керівництво підприємства мало б вжити всіх можливих заходів щодо збереження Прикарптаського УБР як структурної одиниці з буріння, де працює найбільша кількість працівників в порівнянні з двома іншими», -  зазначила депутат. 

На думку Ольги Галабали, основою конфлікту, є непрозорість роботи ПАТ "Укрнафта".

«У вересні 2016 року "Укрнафтою" видається наказ #338, яким передбачено скорочення працівників УБР (управління бурових робіт). При цьому, більше як 24 тисячі працівників, яких представляє профспілка, вцілому підтримують необхідність реформування компанії, але не мають ні фінансово-економічного обгрунтування, ні стратегії розвитку компанії, яка б містила план збільшення обсягу видобутку, інвестиційний план, відповіді на запитання про кількість робочих місць та переміщення працівників. Менеджмент "Укрнафти" підтвердив, що цих документів профспілці і працівникам не надавали», - зазначила депутат.

За ствердженням менеджменту, ПАТ "Укрнафта" не визнає себе учасником Галузевоі угоди і не вважає, що зобов'язані завчасно погоджувати з колективом питання реструктуризації, а лише провести консультації після прийняття рішення.

Нагадаємо, 9 грудня 2016 року Івано-Франківська обласна рада з ініціативи фракції "ВОЛЯ" прийняла рішення про звернення до керівництва держави, НАК "Нафтогаз" та ПАТ "Укрнафта" щодо недопущення ліквідації Прикарпатського управління бурових робіт та масового вивільнення працівників. Такі ж звернення на підтримку трудового колективу прийняли Надвірнянська, Богородчанська, Рожнятівська, Косівська, Долинська районні ради та Яремчанська міська рада. Представники Волі і надалі будуть виступати на підтримку трудового колективу.

Народний депутат від партії "ВОЛЯ" Юрій Дерев'янко неодноразово звертався до керівництва ПАТ "Укрнафта", НАК "Нафтогаз" та Кабміну щодо недопущення скорочення працівників та ліквідації Прикарпатського УБР.

Прес-служба партії «ВОЛЯ»


Поділитися новиною:
Поділитися