16 лютого, 18:50

В Печерському суді знову розпочали розгляд справи мера Вишгорода Момота

Печерський районний суд міста Києва поновив розгляд справи проти мера Вишгорода Олексія Момота, якого раніше звинувачували в отриманні хабара та з якого були зняті всі запобіжні заходи.

Про це повідомила преc-служба партії «ВОЛЯ».

Зокрема, прокурори вимагають запобіжного заходу для Олексія Момота у вигляді домашнього арешту.
Адвокати мера Вишгорода заявили клопотання про відвід прокурорів, однак слідчий суддя після наради в нарадчій кімнаті відмовив у відводі прокурорів.

Адвокати долучили до справи закордонний паспорт Олексія Момота, який свідчить про те, що мер декілька разів виїжджав з  моменту зняття запобіжних заходів та повертався назад, що свідчить про те, що він не збирається тікати від правосуддя.

Захист Момота також клопотав про допит двох свідків – заявника у справі Костянтина Рапоти (Семенчука), який за наявними даними знаходиться у харківському СІЗО, та  Юрія Городиського, який є головою комісії з питань регулювання земельних відносин Вишгородської міської ради.

Суд задовольнив дане клопотання частково, дозволивши провести допит лише Городиського.
Під час допиту голова комісії повідомив, що у нього робочі стосунки з Момотом.

Городиський підтвердив, що спілкувався з інвесторами, які вклали кошти в житло на провулку Прожекторний в місті Вишгород і які звертались до Вишгородської міської ради з приводу внесення змін о договору суборенди, укладеного між «Дніпрожилбуд» та «Вишгородміськреконструкція-1». 

«Рішення приймається колегіально, до складу комісії входить 7 депутатів.  Міський голова не може за своєю посадою не може входити до жодних депутатських комісій», - підкреслив голова комісії.

Він зауважив, що Момот не звертався до нього з приводу інвесторів.
«Якби міський голова хотів би вплинути негативно на це рішення, він просто не включив би його до порядку денного», - вважає свідок.

Він повідомив, що питання не було знято з порядку денного, а винесено на розгляд, однак не отримало достатньої кількості голосів.

Городиський також підкреслив, що не казав інвесторам про те, що Момот виступає проти вирішення цього питання
Городиський відмітив, що вони  з Момотом обралися від різних політичних сил і чинний міський голова не має ніякого впливу на нього.

На засіданні суду також був присутній народний депутат від партії «ВОЛЯ» Юрій Дерев’янко, дружина Олексія Момота та мешканці міста Вишгород.

Наступне засідання Печерського районного суду в місті Києва по справі Олексі Момота відбудеться 17 лютого о 15.15. 
Нагадаємо, резонансна справа проти мера Вишгорода Олексія Момота була сфальсифікована з метою відсторонити з посади молодого реформатора, який почав руйнувати корупційні схеми у місті.

Зокрема, стало відомо, що головний свідок у справі мера Вишгорода Костянтин Рапота діяв за підробними документами на ім"я Дмитра Семенчука та за вказівки працівників СБУ.Олексія Момота затримали за підозрою в отриманні неправомірної вигоди (за різними даними від 200 тисяч євро до 1 мільйона євро).

17 квітня суд ухвалив рішення залишити Момота під вартою на 2 місяці або внести суму застави у розмірі 5 мільйонів гривень. Депутати, партія "ВОЛЯ" і громада Вишгорода заявили, що  затримання мера Момота замовною сфальшованою справою з метою усунути його з посади. Після внесення застави Момот вийшов на волю з Лук"янівського СІЗО. Пізніше суд скасував всі запобіжні заходи, в тому числі у вигляді тримання під вартою.

Прес-служба партії "ВОЛЯ"

Поділитися новиною:
Поділитися