21 лютого, 12:15

«ВОЛЯ»: Визнання Росією паспортів так званих ЛДНР – це крок в ескалації конфлікту

Визнання Росією паспортів так званих ЛДНР – це ще один крок в ескалації конфлікту і ляпас «стурбованій світовій спільноті». 

Про це йдеться в заяві політичної партії «ВОЛЯ».

«Це також демонстрація тупіковості шляху, який обрала влада України у вирішенні конфлікту на Донбасі. Ми можемо сто разів просити зброю і закидати нашим союзникам про недостатньо тверду позицію щодо агресора, але чи є твердою та безкомпромісною сама позиція української влади? Ні», - заявили представники «ВОЛІ».

На переконання партійців, тимчасово окуповані території не визнані такими, а війна не названа війною – саме тому, з точки зору заходу і формального права, Україна дійсно порушує права своїх громадян, заперечуючи, скажімо, можливість торгівлі чи виборів в ОРДЛО.

«Це звучить абсурдно, але формально ми дали всі підстави нашому ворогу посилити свої позиції, а втомленим від війни та корупції союзникам – «зістрибувати» з теми. Проблема торгівлі вугіллям з окупованими територіями вже докотилася навіть до Вашингтону. І не дарма визнання Росією паспортів терористичних республік співпало з таємними перемовинами окремих урядовців Білого Дому з росіянами, і з появою так званого «мирного плану Артеменка», - вважають люди ВОЛІ.

Поки влада України буде слідувати своїм улюбленим половинчастим схемам «і вашим, і нашим» - кількість наших союзників буде танути. Нема кого звинувачувати, зараз ми самі наполегливо йдемо в глухий кут, додають партійці.

«ВОЛЯ»  запропонувала першочергові кроки, які необхідно здійснити, щоб почати трохи вирівнювати ситуацію. Це:

- прийняття закону про тимчасово окуповані території і припининення існуючого сьогодні бізнес на крові.
- запровадження воєнного стану на тимчасово окупованій території.
- проведення розслідування бездіяльності чи/або злочинних дій чиновників в ситуації, яка склалася в енергетиці (щодо запровадження формули Роттердам+, виправданість підвищення тарифів на електроенергію, неготовність уряду до відмови від вугілля з ОРДЛО попри оголошену програму диверсифікації поставок).

«Ми маємо припинити всі види економічної взаємодії в ОРДЛО, поклавши відповідальність за соціально-економічний стан на окупованих територіях на державу-агресора. Але для цього нам потрібно здійснити ті кроки, які формально дозволять це робити. Втім навряд чи нова коаліція в парламенті, яка склалася точно «під дату» Революції Гідності, буде зацікавлена в таких кроках. Адже це удар по тих прибутках, які влада сьогодні отримує від торгівлі з терористами», - заявили люди ВОЛІ.

Прес-служба партії «ВОЛЯ»

Поділитися новиною:
Поділитися