21 лютого, 16:50

"ВОЛЯ" вимагає ввести воєнний стан на окупованих територіях та припинити торгівлю з терористами

Партія «ВОЛЯ» виступає проти торгівлі з терористами.

З метою уникнення будь-яких політичних спекуляцій з цього приводу, влада має офіційно визнати окремі райони Донецької та Луганської областей окупованими територіями, ввести на цих територіях воєнний стан, і, згідно з міжнародними конвенціями, покласти всю відповідальність за соціально-економічний стан на окупованих територіях на Росію – державу-агресора. 

Такою є принципова позиція партії «ВОЛЯ», зафіксована в нашій ідеології. 

У всіх місцевих радах, де «ВОЛЯ» має своїх представників, ми ініціюємо звернення до Президента та Верховної Ради України з наступними вимогами:

- Прийняти закон про тимчасово окуповані території і припинити існуючий сьогодні бізнес на крові. 

- Ввести воєнний стан на тимчасово окупованій території.

- Забезпечити диверсифікацію постачання палива на ТЕС у належній кількості.

- Негайно ухвалити програму розвитку державних шахт, що видобувають енергетичне вугілля (марка Г) та програму переобладнання ТЕС на використання цього вугілля. 

- Посилити співпрацю з міжнародним співтовариством щодо добудови та будівництва нових ядерних реакторів та альтернативних видів електроенергіі. Створення замкненого циклу виробництва та утилізаціі ядерного палива.

- Провести розслідування бездіяльності чи/або злочинних дій чиновників в ситуації, яка склалася в енергетиці (щодо запровадження формули Роттердам+, виправданість підвищення тарифів на електроенергію, неготовність уряду до відмови від вугілля з ОРДЛО попри оголошену програму диверсифікації поставок). 

Так само ми готові підтримати аналогічні звернення, ініційовані іншими демократичними силами. 

Надзвичайний стан в енергетиці, який запровадив уряд, це шантаж українців, а не спосіб вирішення проблеми. 

Наслідки відмови від вугілля з ОРДЛО можна було прорахувати заздалегідь, і неготовність влади до такого повороту подій свідчить або про некомпетентність, або про існуючу злочинну змову між органами влади та олігархами, які контролюють теплову енергогенерацію. 

Торгівлі з терористами необхідно покласти край!



Прес-служба партії "ВОЛЯ"
Поділитися новиною:
Поділитися