23 лютого, 17:28

"ВОЛЯ" не допустила відновлення податкової міліції

Народний депутат від партії "ВОЛЯ" Юрій Дерев’янко разом з іншими демократичними народними депутатами  не допустили незаконного внесення правок до закону щодо оподаткування спадщини, які стосуються відновлення Податкової міліції.

Про це повідомила прес-служба народного депутата.

Депутати заблокували трибуну парламенту під час розгляду даного законопроекту та вимагали не допустити відновлення податкової міліції.Для ухвалення відповідної правки №10 у парламенту не вистачило голосів.

"Сьогоднішній законопроект — це надзвичайна ганьба і це злочин, який робиться в стінах парламенту. При цьому, цей злочин здійснюється БПП і підтримує його "Народний фронт" та  Опоблок", — обурився Дерев"янко.

Він нагадав, що коли відбувались нічні голосування по бюджету, закралась щаслива для підприємців помилка — і податкова міліція була вилучена.

"Зараз потрібно формувати нову службу, проводити переатестацію, викидати хабарників і корупціонерів", — зазначив нардеп.

Разом з тим, сам законопроект 0940  про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування спадщини депутати ухвалили в цілому. Закон звільняє спадок від оподаткування спадкоємців другої черги.Міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що відновлення правового статусу податкової міліції призведе до зволікання зі створенням Служби фінансових розслідувань.

"Вважаю, що податкова міліція — це репресивний орган, що давить на бізнес, який не скорочує кількість фінансових злочинів. Це спадщина має залишитися в минулому. Відновлення повноважень податкової міліції призведе до зволікання зі створенням в країні нової Служби фінансових розслідувань", — сказав він.

Нагадаємо, голосуючи за бюджетні закони в ніч на 21 грудня 2016 року, народні депутати ліквідували податкову міліцію.


Прес-служба партії "ВОЛЯ"
Поділитися новиною:
Поділитися