23 лютого, 17:41

Дерев’янко закликав не допустити знищення середнього класу та підтримати законопроект 5567

Верховна Рада України повинна підтримати законопроект 5567 щодо автомобілів на іноземній реєстрації, якого чекають понад мільйон українців, які є представниками середнього класу.

Про це заявив народний депутат від партії "ВОЛЯ" Юрій Дерев"янко під час брифінгу в парламенті 23 лютого.

Він закликав депутатів підтримати цей законопроект на профільному комітеті і в сесійній залі."Мова йде про понад мільйон українців, які сьогодні складають ще не знищений середній клас. Нам дуже важливо отримати перемогу, яка стосується вирішення проблеми автомобілів з іноземною реєстрацією", — заявив депутат.

Він додав, що величезна корупційна проблема, яка стосується авто на іноземній реєстрації, охопила масштаби всієї країни. 

"Влада не хоче чути або свідомо не чує активістів, які роблять різні попереджувальні акції, створює репресивні загони, намагається складати списки по кожній області, які автомобілі з іноземною реєстрацією  треба забрати", — повідомив Дерев"янко.

Він зазначив, що в середу активісти в різних областях — Хмельницькій, Чернівецькій, Закарпатській, Львівській, Одеській — проводили чергові акції, блокували митні переходи, щоб черговий раз привернути увагу до проблеми.Дерев"янко підкреслив, що комітет з питань запобігання і протидії корупції дав позитивний висновок, що законопроект 5567 відповідає антикорупційній політиці та антикорупційному законодавству.

"Дуже шкода, що на профільному комітеті під керівництвом Южаніної цей законопроект не був розглянутий. Проте вони обіцяли його розглянути 15 березня", — повідомив парламентар.

Нагадаємо, законопроект 5567 передбачає:

1. Можливість і право українського громадянина тимчасово ввозити автомобіль на іноземні реєстрації в Україну.

2. Необхідність сплачувати за це кошти в державний бюджет (приблизно від 120 до 250 і більше євро на рік), залежно від автомобіля.

3. Протягом 2 місяців з дня набрання чинності закону всі автомобілі, які мають певні порушення по митниці, зможуть пройти офіційну процедуру оформлення тимчасового ввезення, сплативши ці платежі.

4. Бійцям АТО надається можливість завезти один автомобіль, не сплачуючи  цей платіж.

5. Всі правоохоронні органи отримають можливість контролювати власників таких автомобілів, так як громадяни України декларуючи тимчасове ввезення несуть відповідальність за такий автомобіль, що збільшить безпеку і контроль.


Прес-служба партії "ВОЛЯ"
Поділитися новиною:
Поділитися