23 лютого, 19:03

«ВОЛЯ» домоглась заборони суцільних рубок на Львівщині – Василь Курій

Старосамбірська районна рада підтримала проект партії «ВОЛЯ» про заборону суцільних рубок на території Старосамбірського району.

Про це повідомив координатор Львівської обласної організації партії "ВОЛЯ" та депутат Старосамбірської райради Василь Курій.

Він підкреслив, що проект забороняє як санітарні рубки, так і рубки головного користування.

Курій додав, що депутати ухвалили дане рішення, розуміючи і зважуючи, наскільки важливим є наповнення бюджету, та з іншого боку -  наскільки важливим є збереження лісів та екології.

Василь Курій повідомив, що в світі здебільшого використовуються вибіркові рубки. 

«Суцільні рубки є лише в деяких пострадянських країнах. Всі розвинуті європейські країни не здійснюють такі види рубок», - додав він.

«Ми сподіваємось, що рішення Старосамбірської районної ради буде мати ланцюгову реакцію і стане прецедентом для інших районних та обласних рад», - заявив представник «ВОЛІ».

Курій також додав, що люди ВОЛІ очікують, що ця інформація дійде й до Кабміну і Верховної Ради і невдовзі буде ухвалений закон про заборону суцільних рубок по всій Україні.

Нагадаємо, Василь Курій разом з членом Ради партії «ВОЛЯ» Ольгою Галабалою та Косівським активістом Андрієм Ониськівим увійшли до робочої групи з питання реформування підходів до управління лісовими ресурсами, яка була створена прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом та очолюється міністром аграрної політики Тарасом Кутовим. Членом цієї групи також є народний депутат Юрій Дерев’янко.



Прес-служба партії "ВОЛЯ"

Поділитися новиною:
Поділитися