24 лютого, 13:02

"ВОЛЯ" вітає схвалення нижньою палатою парламенту Нідерландів Асоціації Україна-ЄС

Партія "ВОЛЯ" вітає рішення нижньої палати парламенту Нідерландів про схвалення ратифікації Угоди про Асоціацію України та Європейського Союзу.

Про це заявив народний депутат від партії "ВОЛЯ" Юрій Дерев"янко в ефірі телеканалу "Рада" 24 лютого. 

"Україна — це Європа. Це без сумнівів. Ми боролись за те, щоб договір про Асоціацію був підписаний", — заявив депутат.

Він нагадав, що Україна втратила в цьому напрямку більше року через референдум в Нідерландах."Нідерланди були однією з країн, яка гальмувала цей процес саме через референдум", — сказав Дерев"янко.

"Тому ми вітаємо, що палата підтримала договір про Асоціацію без додаткових застережень", — підкреслив нардеп.За його словами, перший і важливий крок для України — це договір про Асоціацію, який має бути ратифікований всіма європейськими країнами "Наступні кроки — нам треба міняти стандарти, робити Європу в Україні. Я переконаний, що Україна буде Європою і юридично через певний період часу", — підсумував Дерев"янко.

Нагадаємо, 23 лютого нижня палата парламенту Нідерландів схвалила законопроект, який вводить у дію ратифікацію Угоди про асоціацію України та Європейського Союзу. Документ підтримали 89 зі 150 депутатів, 55 — проголосували проти. Завершення ратифікації потребує також схвалення і верхньої палати парламенту.

Складність із ратифікацією угоди Нідерландами викликана минулорічним консультативним референдумом, де більшість виступила проти ратифікації документа. Серед ключових застережень Нідерланди називали зокрема відсутність гарантій членства України в ЄС чи її право претендувати на додаткові кошти від Брюсселя.


Прес-служба партії "ВОЛЯ"

Поділитися новиною:
Поділитися