28 лютого, 11:26

У освітніх закладах Богородчанщини встановлять Дошки шани і пам'яті учасників АТО

У закладах освіти на Богородчанщині встановлять Дошки шани і пам’яті учасників антитерористичної операції, які беруть або брали участь у проведенні антитерористичної операції на Сході України.

Відповідний проект рішення, поданий фракцією «ВОЛЯ» у Богородчанській районній раді підтримали депутати під час останнього сесійного засідання.

Депутат обласної ради від партії «ВОЛЯ» Марія Рудик, відвідавши освітні заклади району, наголосила, що не у всіх закладах оформлені дошки шани і пам'яті тим, хто зараз захищає Україну на сході.

«З кожного населеного пункту Богородчанщини є бійці, які воюють на сході України, є й загиблі герої. Однак, в освітніх закладах не встановлені дошки пошани цим бійцям» - зазначила депутат.

Питання встановлення цих дошок, на думку Рудик, потрібно вирішувати централізовано – на рівні районної влади. Саме тому, фракція «ВОЛЯ» в Богородчанській райраді підготувала проект рішення щодо встановлення дошок пошани і пам’яті в закладах освіти. В районній раді діє Програма по підтримці воїнів АТО, до неї  внесені зміни та доданий пункт про встановлення цих дошок, з метою вшанування українських воїнів – учасників антитерористичної операції на Сході України, виховання дітей та молоді у дусі поваги до Українського Війська та правоохоронних органів, виховання в молодого покоління почуття патріотизму, відданості загальнодержавній справі зміцнення країни, активної громадянської позиції, відповідального ставлення громадян до обов’язку із захисту Батьківщини.

«Це сприятиме національно-патріотичному вихованні дітей та громадськості загалом, в такий нелегкий для України час ми маємо знати і пам’ятати наших героїв, які творять сучасну історію» - переконана Рудик.


Поділитися новиною:
Поділитися