28 лютого, 12:25

Депутати Яремчанської міськради просять МОЗ передати частину землі санаторію для учасників АТО

За ініціативи секретаря Яремчанської міської ради Володимира Губарчука Міністерство охорони здоров’я може передати землю санаторію на баланс міської ради для учасників АТО.

З відповідним проханням до міністра охорони здоров’я Уляни Супрун звернулась Яремчанська міська рада, минулого тижня, на сесії депутати підтримали таке звернення.

Державний заклад "Дитячий спеціалізований (спеціальний) санаторій "Прикарпатський" розташований в центрі міста Яремче по  вул. Свободи, 315 та підпорядковується Міністерству охорони здоров’я. Сам санаторій складається з кількох секторів, частина з них не функціонує, бо знаходиться в аварійному стані.

Володимир Губарчук ініціює, щоб цю землю, на якій знаходяться аварійні корпуси санаторію передали на баланс міської ради для учасників АТО.

«В центрі міста знаходяться ці руїни, які не виконують жодної функцій, ще й псують зовнішній вигляд міста. Вважаю, що землю треба раціонально використати. На цій землі бійці зможуть побудувати собі житло, або, до прикладу, можна буде звести багатоповерховий будинок, де зможуть проживати учасники АТО та їх сім’ї» - відзначає Губарчук.

Губарчук відзначає, що землю слід передати учасникам АТО, адже на Яремчанщині взагалі складна ситуація з виділенням земельних ділянок бійцям. До прикладу, вже роками не може вирішитись проблема з 1000 га земель,  які були помилково включені до Карпатського національного природного парку землі. Народний депутат від партії «ВОЛЯ» Юрій Дерев’янко неодноразово звертався до державного керівництва з вимогою вжити заходів, спрямованих на якнайшвидше вилучення у Нацпарку цих земель та передати їх громадянам. 

«На Яремчанщині є близько 200 учасників АТО, а вільних земель, які можна було б виділити бійцям дуже мало. Сподіваюсь, що міністр охорони здоров’я відгукнеться на прохання Яремчанської міської ради, це буде велика справа, якщо цю землю отримають хлопці» - відзначив депутат обласної ради від партії «ВОЛЯ» Андрій Марійчин.

Поділитися новиною:
Поділитися