6 березня, 19:52

Дерев'янко попросив голову Представництва ЄС в Україні підтримати НАБУ та антикорупційний суд

Народні депутати Юрій Дерев'янко, Сергій Лещенко та Остап Єднак провели зустріч з головою  Представництва Європейського Союзу в Україні Хюгом Мінгареллі, на якій обговорили актуальні теми, які стосуються боротьби з корупцією в України.

Про це повідомила прес-служба Юрія Дерев'янка.

За словами нардепа, під час зустрічі сторони обговорили наступні важливі питання:

1. Реальну ситуацію, яка склалась навколо суду по голові ДФС Роману Насірову;
2. Необхідність створення антикорупційного суду;
3. Підтримку Національного антикорупційного бюро (НАБУ), запровадження прослушки.

Голова представництва Євросоюзу в кінці зустрічі сказав: "Ми дуже уважно слідкуємо за тим, що відбувається навколо справи Насірова. Сподіваюсь, що український суд чесно виконуватиме свої функції. НАБУ робить потрібну роботу, а ця історія є ще одним аргументом на користь створення антикорупційного суду.

Нагадаємо, НАБУ 2 березня оголосили про підозру у вчиненні злочину главі ДФС Роману Насірову і затримали його в лікарні "Феофанія". Його підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. 3 березня Кабмін відсторонив від посади Насірова, поклавши обов'язки на заступника глави ДФС Мирослава Продана. Суд по справі Насірова продовжився в понеділок, 6 березня.
6 березня суд над Романом Насіровим продовжується.

Юрій Дерев'янко вважає, що  Роману Насірову забезпечили можливість втечі, однак завдяки участі громадських активістів та народних депутатів, він лишився в суді. Він разом з представниками  партії "ВОЛЯ" цілу ніч провели під стінами Солом'янського суду — вони організували чергування, аби не дозволити вивезти Романа Насірова з приміщення суду та вимагали провести судове засідання.

Прес-служба партії "ВОЛЯ"

Поділитися новиною:
Поділитися