13 березня, 19:05

«ВОЛЯ»: Рішення Апеляційного суду по Насірову є другою перемогою активістів (ФОТО, ВІДЕО)

Рішення Апеляційного суду міста Києва, який залишив відстороненого голову Державної фіскальної служби Романа Насірова під вартою із заставою у 100 мільйонів гривень, є другою перемогою активістів, які не допустили втечі Насірова від правосуддя.

Про це заявили люди ВОЛІ після судового рішення 13 березня.

«Можна сміливо сказати, що сьогодні - це є друга перемога. Перша перемога була, коли активісти і небайдужі люди не дали можливість реалізувати схему по втечі Насірова. Сьогодні він був перед судом і саме суд приймає рішення стосовно запобіжного заходу», - сказав народний депутат від партії «ВОЛЯ» Юрій Дерев’янко.

Він зазначив, що за попередніми даними, Апеляційний суд мав би суттєво пом’якшити запобіжний захід голові ДФС.

«Після аргументів прокуратури стало зрозуміло, що є цілий ланцюжок з фірм Онищенка і компаній, яким Насіров збільшив борг з 2 мільйонів гривень до 2 мільярдів гривень, з тих пір як він очолив фіскальну службу», - розповів нардеп.

«Якби сьогодні активістів не було, якби не було такої величезної уваги засобів масової інформації, то не було би цього рішення», - переконаний Дерев’янко.

Він додав, що правоохоронні органи мають змогу продовжувати розслідувати справу Насірова, який наразі перебуватиме в безпеці в СІЗО.

«Хоча насправді його безпеці зараз є багато загроз. Він є дуже  важливим свідком у ланцюжку Адміністрація Президента, а можливо й сам Президент - Онищенко і всі інші учасники цієї злочинної групи», - вважає депутат.
«Ця корупційна справа тягнеться аж на самий верх, до Президента України», - впевнений Дерев’янко.

Депутат зазначив, що важливо, щоб Насіров почав давати свідчення, щоб НАБУ могло виводити на чисту воду тих, хто сьогодні системно займається розкраданням державного бюджету, плануванням і реалізацією ганебний схем.

Дерев’янко подякував усім активістам, всім представникам різноманітних політичних сил, які без прапорів прийшли під суд, щоб  підтримати верховенство права та забезпечувати умови, коли суд розглядає запобіжні заходи, а не дає можливість злочинцям.

Член Ради партії «ВОЛЯ» та депутат Івано-Франківської облради Ольга Галабала закликала усіх активістів не допустити скасування запобіжного заходу Роману Насірову.

«Сьогодні об’єднали зусилля Національний корпус, Справедливість, Демократичний альянс, Рух нових сил, «ВОЛЯ», громадські активісти, люди, які просто небайдужі і підтримали цю акцію», - заявила Галабала перед початком засідання в суді. 

«Є намір скасувати той запобіжний захід, який ми разом з вами відстояли дві ночі і не дали можливості пану Насіроу втекти, не дали можливітсі судді піддатися на тиск адміністративної вертикалі і прийняти неправосудне рішення», - заявила представниця «ВОЛІ» перед початком засідання.

 «Нам потрібно розуміти важливість Насірова. Це золотий свідок проти Порошенка. Це людина, через свідчення якої може посипатись вся корумпована владна вертикаль, через свідчення якої може початися румунський майдан в Україні, а це майдан проти корупції, проти тих людей, які сидять, грабують і до сих пір не покарані», - підкреслила Галабала.

Нагадаємо, Апеляційний сул Києва в понеділок, 13 березня, залишив голову ДФС Насірова  під вартою із можливістю внесення застави у 100 млн гривень.

Юрій Дерев’янко,член Ради партії «ВОЛЯ Ольга Галабала та інші активісти «ВОЛІ» були присутні на судовому засідання та під стінами Апеляційного суду, вимагаючи справедливого рішення суду.

Сам Роман Насіров після рішення суду запевнив журналістів, що не збирається вносити заставу. Він повідомив повідомив, що після засідання суду їде у СІЗО і запевнив, що немає жодних ризиків того, що він може переховуватись від слідства.

Раніше народний депутат Юрій Дерев’янко, очільниця фракції "ВОЛЯ" в облраді Ольга Галабала, депутат облради Ольга Федишина та інші партійці "ВОЛІ" з різних куточків України і ще близько 500 активістів цілу ніч провели під стінами Солом'янського суду — зорганізували чергування аби не дозволити вивезти Романа Насірова з приміщення суду та вимагали провести судове засідання.

Прес-служба партії «ВОЛЯ»


Поділитися новиною:
Поділитися